Prof. Şahin: "Biden ve Netanyahu arasındaki gerilimin önemi yok"

Prof. Şahin: "Biden ve Netanyahu arasındaki gerilimin önemi yok"

DÜNYA 20.03.2024 18:47:05 0
Prof. Şahin:
Haberi Sesli Oku

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde Netanyahu'nun Gazze'de benimsediği politikayı eleştirmiş ve Netanyahu da Biden’a yüksek perdeden cevap vermişti. Peki iki lider arasında zaman zaman basına yansıyan bu gerilim tonu yüksek açıklamalar ne anlam ifade ediyor?

OĞUZHAN OSMAN BİLGİN/RÜSTEM PEHLİVANLAR/HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin'de çok kanlı katliamlar gerçekleştiriyor. Savaşın ilk gününden itibaren on binlerce sivil hayatını kaybetti. Aylardır açlık ve temel gıdaya erişimde tarifsiz sıkıntılar çeken Filistin halkı dünya kamuoyunun tepkisizliği içerisinde soykırıma maruz bırakılıyor.

İsrail bugüne kadar hiçbir uluslararası çabayı umursamadığı gibi Uluslararası Adalet Divanının (UAD) aldığı kararı da hiçe sayıyor. 

Fotoğraf açıklaması yok.

Şüphesiz bu savaşta İsrail'in en büyük destekçisi ABD. Son günlerde Netanyahu ve Biden arasında basına yansıyan, iki tarafın da birbirini eleştirdiği açıklamaları oldu. Bu açıklamaların gerçekçiliğini ve ikili ilişkilerdeki sorunları Prof. Dr. İsmail Şahin, Herkes Duysun için analiz etti.

“BIDEN'IN AÇIKLAMALARININ BİR ÖNEMİ YOK”

ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'yu hedef alan açıklamalarına çok önem atfetmenin doğru olmayacağını kaydeden Prof. Dr. İsmail Şahin, “ABD Başkanı Joe Biden’ın Netanyahu’yu hedef alan açıklamalarının hiçbir önemi yok. Çünkü hiçbir sonuç doğurmuyor. Mesela Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) ABD, fiilen İsrail’i desteklemeye devam ediyor. Yine hem Akdeniz hem de Kızıldeniz üzerinden İsrail’e yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Dolayısıyla Biden’ın yapması gereken İsrail’i ya da Netanyahu’yu eleştirmek değil onlara sağladığı diplomatik, askeri ve ekonomik destekleri etki doğuracak düzeyde azaltmaktır.” dedi.

“BIDEN'IN EN BÜYÜK MESELESİ YAKLAŞAN ABD SEÇİMLERİ”

ABD'de yaklaşan seçimlerin Biden için şu anda en önemli konu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İsmail Şahin, “Biden, yaklaşan seçimlerden duyduğu kaygıyla hareket ediyor. Aksi halde, her fırsatta ‘Ben bir Siyonistim’ sözünü tekrarlayıp durmaz. Esasında Biden’ın burada yaptığı, İsrail’in Gazze işgaline süre kazandırmaktır. İsrail’in Gazze’yi tamamen kontrol altına almasına yeşil ışık yakan bir ABD’nin varlığı inkâr edilemez. Bu nedenle BMGK’nın tüm ateşkes önerilerini düşünmeden reddetmiştir.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İGFA

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

Özdemir’den Sokak Çağrısına Sert Tepki, “Provokasyonlara Geçit Vermeyelim”

İpsala'da Drone Destekli Sivrisinek Mücadelesi Başlatıldı

Özel’den Beylikdüzü Belediyesi’ne Destek Ziyareti

Beylikdüzü Belediyesinden Dezenformayona Karşı Uyarı...

İstanbul'da Siyasi Deprem, Ekrem İmamoğlu Gözaltına Alındı…

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Gözaltına Alındı

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Yerlikaya, Batman'da Kardeşlik ve Huzur Mesajı Verdi

Edirne Valisi Yunus Sezer'in 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı


Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi

Kadir Gecesi'nde İbadete Açıldı

Hayırlı İftar Sofrası Bu Yıl 10. Kez Kuruldu

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Ekmek Zammına Edirne Valiliği'nden İtiraz

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Küpeli; Yerel Basın Birliğinden Sosyal Dayanışmaya Ortak Vizyon

"Engelleri Birlikte Aşalım" Platformu Açılıyor!

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Eğitim-Sen’e Soruşturma Başlatıldı

Alpaslan Cankaloğlu’ndan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Vefat Yıldönümünde Anma Mesajı

Eyüp Ertal, Yazıcıoğlu’nun Yüce İdealleri Yolumuzu Aydınlatıyor…

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Engelli İzcilerden Fikir Fabrikasına Anlamlı Ziyaret

Edirne’de “Tarih Boyunca Silah Teknolojisinin Gelişimi” Sergisi Açıldı

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

TCDD’den Demiryollarında Otlara Karşı İlaçlama Uyarısı

Çalık’tan Mesaj, Başımız Dik, Alnımız Ak

Ev Sahibi Olma Fırsatı! Süre Uzatıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.