Tarih: 14.12.2023 18:44

İBBTECH ilk uluslararası ödüllerini aldı

İBBTECH ilk uluslararası ödüllerini aldı

İBBTECH ilk uluslararası ödüllerini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Teknoloji Takımı İBBTech ilk kez katıldığı uluslararası yarışmalardan ödülle döndü. İBBTech öğrencileri, yaptıkları robotlarla, iki farklı yarışmada Estonya’da 21 takım arasından ikinci olurken, Romanya’da 19 ülke arasından üçüncü oldu.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), teknoloji ve yazılım konusunda gençleri desteklemeye devam ediyor. İBB’nin teknoloji atölyelerindeki temel eğitimlerinin ardından İBBTech’e seçilen ve ileri düzey eğitimlere devam eden öğrenciler 2023 yılında katıldıkları ulusal yarışmalarda ilk derecelerini elde etmişti. Bu yıl da ilk kez katıldıkları uluslararası yarışmalarda İBB’yi temsil eden öğrenciler, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini almaya hak kazandı.

ESTONYA’DA DÜNYA İKİNCİSİ

İBBTech’in katıldığı uluslararası arenadaki yarışma  Robotex İnternational oldu. İBB’nin teknoloji takımı Estonya’nın başkenti Tallin’de 12 kategoride düzenlenen yarışmaya Burak Yürük ve Şükrücan Özdemir’in mentorluğunda Kızların İtfaiyeciliği (Starship Girls Firefighting) dalında katıldı. Etkinlikte takımı temsilen Sinem Ünlü, Simay Avcı, Asel Öztürk, Evin Elif Er ve Melike Büşra Yazıcı yarışmacı olarak yer aldı. Uzun süren hazırlıkların ardından tasarımı, yazılımı ve montajını kendileri yaptıkları robotla yarışan İBBTech öğrencileri yarışma alanına yerleştirilen mumların yerlerini bulma ve belirli bir süre içinde söndürme görevlerini gerçekleştirdi.  21 takıma karşı mücadele eden ekip üyeleri dünya ikincisi olarak yarışı tamamladı.

İBBTech’in yer alacağı bir sonraki yarışma ise Mart 2024’de yapılacak olan ve yeni takım üyelerinin katılacağı First Robotics Competition olacak.

BÜKREŞ’TE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Cemal Kamacı Teknoloji Atölyesinde çalışmalarını sürdüren İBBTech öğrencileri, Bükreş Politeknik Üniversitesi tarafından 2008 yılından itibaren düzenlenen uluslararası ‘Robochallenge’ robotik yarışmasına katıldı. 15 kategoride düzenlenen yarışmada İBBTech öğrencileri, yazılımı ve montajını kendileri yaptıkları insansı robot kategorisinde yarıştı. Üç gün süren yarışmanın sonunda İBBTech dünya üçüncülüğü derecesi ve bronz madalya alarak İstanbul’a döndü.

Organizasyona bu yıl 19 ülkenin öğrencileri katıldı. İBBTech öğrencileri; Arjantin, Azerbaycan, Bulgaristan, Brazilya, Kolombiya, Ekvador, İspanya, Fransa, Yunanistan, Japonya, Litfanya, Letonya, Meksika, Peru, Polonya, Paraguay, Romanya ve Tayland’dan gelen öğrencilere karşı yarıştı. Kasım ayında Bükreş’te organize edilen etkinlikte İBBTech takımı Ahmet Gündüz’ün mentorluğunda ve takım üyesi Sinem Ünlü’nün kaptanlığında Ömerberk Ergin, Yusuf İhsan Esen, Efe Kuzey Örün, Mert Batu Dirik, Kıvanç Eren Güney, Kerem Alper Batal’dan oluşan ekiple yarışmada yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.