Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in soykırım politikası artık son bulmalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in soykırım politikası artık son bulmalı!

DÜNYA 8.10.2024 09:32:21 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in soykırım politikası artık son bulmalı!
Haberi Sesli Oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından katil İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı nedeniyle paylaşımda bulundu.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajıyla birlikte, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılına ilişkin hazırlanan videoyu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildiğini anımsatarak, "Gazze'deki hastaneler, farklı inançlara ait ibadethaneler, okullar artık ayakta değil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, barış elçisi artık aramızda değil.  Gazze'de, Filistin'de, bugünlerde Lübnan'da ölen sadece kadınlar, çocuklar, bebekler, masum siviller değil; aynı zamanda insanlıktır, insanlığa hizmet etmesi beklenen kurumlardır, uluslararası sistemdir" dedi.

1 yıldır dünyanın gözü önünde, canlı yayında katledilenin tüm insanlık olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katil İsrail hükûmetinin 7 Ekim'den bu yana katlettiği on binlerce insanı bugün hüzünle yâd ediyor; eşlerini, çocuklarını, ailelerini kaybeden yüreği yaralı Gazzeli, Filistinli, Lübnanlı kardeşlerime en kalbî taziyelerimi iletiyorum" dedi.

İsrail'in uzun yıllardır süren soykırım, işgal ve istila politikası artık bir son bulması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutulmamalıdır ki İsrail 1 yıldır uyguladığı, hâlen de devam etmekte olduğu bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir. Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır. Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır. Türkiye olarak bedeli her ne olursa olsun İsrail hükûmetinin karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze için hazırlanan videoyu da paylaştı.

Haber Kaynak : İGFA

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Aksoy; Bizim Görevimiz Yönetmek Değil, Çözüm Üretmek (GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Çalık’a Lenfoma Şüphesiyle Operasyon Kararı

Işık, İlçe Yönetimini Açıkladı!

Candaroğlu’dan Işık’a Ziyaret

Türkiye ve ABD Arasında Yeni Dönemin Kapıları Aralandı

Erdoğan'dan Memur-Sen’e Vefa Mesajı…

Başkan Çalık, İkinci Kez Hastaneye Sevk Edildi

Davutoğlu: “Selimiye Camii, Mescid-i Aksa’nın Devamıdır”

CHP’li Belediyeler Saraçhane’de Birlik Mesajı Verdi

Bakan Yardımcısı Yılmaz'la Vali Sezer Öğrencilerle Buluştu

Bekir Bozdağ Yeniden TBMM Başkanvekili Oldu

Büyükçekmece'de Yeni Başkan Vekili Ahmet Şahin Seçildi

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI"

İBB Yolsuzluk Soruşturmasında Beşinci Dalga’ Da Gözaltı


Bakan Yusuf Tekin'den Müjde

Mağdur Çocuk Yurda Yerleşmek İstiyor

Kuraklığa Karşı Sulama Planı

Köpek Saldırısında Bir Kişi Yaralandı

Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

Ufuk Özünlü Yeniden Kırkpınar Ağası Oldu

Vali Sezer'den Kırkpınar Mesajı: 664 Yıllık Miras Vurgusu

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Aksoy; Bizim Görevimiz Yönetmek Değil, Çözüm Üretmek (GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Prof. Dr. Osman Çakmak ile Röportaj

Üst Kattan Çocuğa Kimyasal Sıçradı

İmam-Hatip Adem Demirtaş’tan Duygu Yüklü Başsağlığı Mesajı

Yaşar Acar; Geriye Dolu Dolu Bir Hayat ve Eserler Bıraktı

Sahipli Köpekten Küçük Kıza Saldırı!

Çalık’a Lenfoma Şüphesiyle Operasyon Kararı

Okul Müdüründen Gazeteciyi Tehdit

Işık’a Muş Vakfı'ndan Hayırlı Olsun Ziyareti

Sağlık Bakanlığı Uyarıyor!

Işık, Görev Dağılımını Yaptı...

PKK Silah Bırakıyor Mu?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.