5.09.2022 09:13:00

Rüzgar Büyüktankaya

 

Yeni Dönem Eğitim Yılı..!

 

Selam sevgili okurlarım;

    Biliyorum yeni eğitim yılı demek hepimiz için çok şey ifade ediyor.Kimimiz yarım kalmış eğitimini yaşlar ilerlese de "okumanın yaşı olmaz " deyip tamamlamaya çalışırken kimimizde okuma fırsatı yada imkanı bulamadığı için hüzün içinde eğitimin eksikliğini içinde sızı olarak hissederken kimileri yıllar sonra okuma yazmayı öğreniyor varsa evladını  yada torununu okutabilmek için mücadelesine devam ediyor.

 

   Yıllar önce hatırlıyorum da pek fazla imkanlar olmadan eğitimini tamamlamaya çalışan arkadaşlarımız vardı. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan  aile çocukları vallahi azim ettiler okudular herbiri kariyer sahibi oldular. 

 

  Birde bolluk içinde ekonomik olarak güçlü aile çocukları vardı haylazlıktan geri gelmiyorlardı. Onlarda okudular hatta kariyer sahibi oldular. Aradaki fark öğretmenlerimizin müdürümüzün çabalarıyla kapanıp gidiyordu.

 

   Yokluktan ayağında pazen evde dikilmiş pijamasıyla okula gelmek zorunda kalan tanıdıklarımızında okulda arkadaşlarından utanıp okumak istemiyerek 12 yaşında  iş hayatına  atılanları gördük.Zehir gibi kafaya sahip çocukların bazıları eğitim hayatlarına çocuk yaşta son verdiler .

 

   Fakirlik vardı imkanlar kısıtlıydı. Hep bir beden büyük giydiler bir dahaki seneyede giyebilmek için .İnatla okudular azim ettiler bırakmadılar kitaplarını kalemlerini okullarını.

 

    Şimdiki zamana bakıyorum çocuklar herşeyi 3 yaşında tanımaya başlıyor kalemi defteri kitabı lakin bir doyumsuzluk bir mutsuzluk hep bir fazlasını alıyoruz elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışsakta yetmiyor hep fazlası yada bir başkası.

 

     Evet sevgili okurlarım önemli olan çocuklarımıza hep fazlası hep en iyisi değil , sevgiyle uzatılan alınan herşeyin değerini öğretmek alınan her neyse onun önemini anlatmak ve çocuklardaki doyumsuzlugu ilgi sevgi şefkatle gidermeye çalışmak gerekiyor. Bir misket bir topaç çok kıymetliyken şimdilerde lisanslı tüm oyuncakları alıyorsunuz çocuğun oynadığı ilgilendiği saat bir saati geçmez ve yeni başka bir oyuncağın beklentisi içine girmekte.

 

      TV de çocukların izlediği çizgi film aralığında subliminal mesajlara dikkat.!!! Hep bir özendirici karakter oyuncak yada başka birşeyin reklamı dikkat edelim. Çocuklar marka ya da lisanslı oyuncaklarla değil , sevgiyle ilgiyle tiyatro ,sinema, kitapla müzikle büyümeli.

 

   Anne babanın iş hayatında oluşuyla birlikte eksiklerimizi oyuncaklarla tamamlamaya çalışırken sevgiden ilgiden  mahrum ettiğimiz çocuklarımızda derin yaralar açıyoruz.

 

    Okul öncesi dahil çocuklarımız başta olmak üzere tüm okul çağı çocuklarımızın özendirici okul ihtiyaçları değil ,ihtiyaç dahilinde ihtiyaçlarını almalarını öneriyorum. Umarım tüm öğrencilerimiz başarılı olur kırılıp incinmeden eğitim hayatlarını tamamlarlar. Okumanın yaşı yoktur deyip yarım kalan eğitimlerimizi tamamlıyoruz.

   Yeni  dönem eğitim yılı hepimize hayırlı olsun .

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.