27.03.2014 11:36:35

İbrahim Özoral

Bu güzel yurdumuzda yaşayan her vatandaşı, sabahleyin yataklarından kalktığında acaba, bu günümde neşeli, mutlu haberler mi duyacağız, yoksa üzüntüler devam mı edecek.
Bu hayali hep yaşamaktalar. Gözüken aynı geçim zorluğu, iş bulma hayalleri marketlerde raftaki her şeye zamlanmış etiketler, yönetenler sosyal adaleti dillerinden düşürmezler. Fakat elektirik, su, yakıt, telefon yediğin her lokmanın KDV’si neredeyse havadaki oksijenden bile vergi kesecekler.
İşçinin, esnafın, memurun, emeklinin ellerine geçen kazançları maaşları gözler önünde. Velhasıl açlık sınırında! Seçilen değerli yöneticiler; bu anneler günün de toplumu rahatlatacak düşünceleriniz daha evvel verdiğiniz sözler, muallâkta mı? Hatırlayıp huzuru yaratın.
Milli gelir sözüm ona 15 bin dolar, bu halka ne zaman yansıyacak. Bildirin ki ağlayan gözleri güldürün. Halkın ihtiyacı olanları başka memleketlerin insanlarına göndermeyin, ilk evvela kendi halkınızı düşünün. Gönderdikleriniz, harcadıklarınız Suriye sınırındaki olaylar yapılan nankörlükler gözler önünde, dilenciye hıyar vermişler eğri demiş.” Bu dilenciye ne demeli?
Şehit edilen Polisimiz ortada çocuğu tabutu başında annesine bakmakta. Her şeyi ile cennet gibi bir yurdumuz var, yer üstü, yer altı zenginlikleri bizleri ihya eder, refahın en doruğuna çıkarır. O madenleri biz işler değerinde satarsak.
Nehirlerimizin suyu ve bolluğu gözler önünde çoğu denize dökülüyor, halbuki su en büyük nimet, en büyük devlet kazancı. Onun için heba etmeden barajların çoğalması, tarıma el verişli hale getirilmesi.
Son sözüm gelin birlik olun, halkımıza mutluluk şarkılarını dinletin. Bayrakların en kutsalını indirtmemek üzere yüceltin. Türkiye’nin refahı, mutluluğu sizlerin fikirlerine bağlı, en büyük ülkümüz çalışmak, yücelmek, dünyada dillenmektir.
 
Saygılarımla…..
Haftanın şiiri
Anam
Dilimden düşmeyen
Tek dileksin sen.
Gönlümde solmayan
Tek çiçeksin sen.
Canıma can katan
Tek sevgisin sen.
Seninle yaşamak
Ne güzel bir şey.
 
Mutluluk, güzellik
Hayat seninle,
Canlanır gözlerim
Seni görünce
Gezelim beraber
Sevda selinde
Seninle yaşamak
Ne güzel bir şey.
“Elleri öpülesi şehit annelerimize çiçekler kadar renkli, su gibi akıcı ömür diler, bitmeyen sevgi üzerlerine yağsın ”

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.