21.04.2016 20:08:41

Nezir Karayün

Ulusal bağımsızlığa kavuştuğumuz '23 Nisan 1920' tarihinde açılan TBMM’nin kuruluşunun  yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu mutlu günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Meclisimizin açıldığı bu anlamlı gün, bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi azim ve kararlılığına inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliğini taşıyan 23 Nisan günü, kurulan meclisle yapılandırılan demokrasinin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanan Atatürk Türk Milleti’nin aydınlık geleceği olarak gördüğü çocukları; sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri için büyük çaba sarf etmiştir.

Yakın tarihimizin en büyük dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşımızda, dünyaya yüce önder Atatürk tarafından ezilen uluslara örnek olacak bir ders verilmişti: “Milli egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” Çünkü Osmanlı İmparatorluğu zamanında egemenlik padişahta idi. Padişah ülkeyi istediği gibi yönetirdi. Buna son veren karar 23 Nisan 1920’de ilk Büyük Millet Meclisi'mizin açılmasıdır. Bu gün, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk tarafından bugünün küçükleri, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve neden kaybedilmemesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamaları için çocuklarımıza bayram olarak adanmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bugüne kadar meclis çatısı altında miletimize emeği geçen tüm meclis üyelerini en derin saygı ve rahmetle anıyor, bu bayramın tüm dünya çocuklarının barış, refah ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olması dileğiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.

Sözlerimi Atatürk'ün şu sözleriyle tamamlıyorum

 

Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,

Yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!

Memleketi asıl aydınlığa boğacak

Sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre

Çalışınız.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.