15.10.2023 17:22:00

Sabri ARIMAN

Ufuksuz Vizyonsuz Memleket Sevdası Olmaz…

Yerel seçimlere yaklaşırken: Siyaset birazda insan kazanma, insana değer verme sanatı değilimdir. Ufuksuz vizyonsuz memleket sevdası olmayan insanlar daha aday adaylığı döneminde bile sadece nefsini tatmin etmek için aday olmaya çalışıyorlar. 

Siyaseti amaç edinip makam peşinde koşan bu insanlar  o kadar hırslıki aday adayı olmak istedikleri parti ismine bile fazla önem vermiyorlar. Yola çıktıkları partiden aday olamadıkları takdirde hiç tereddüt etmeden başka bir partiye geçebiliyorlar. Oda olmazsa bir şekilde bölen, parçalayan,ihanet eden oluyorlar. Gayeleri millete hizmet ilçelerine, illerine hizmet olmadığı için doymak bilmeyen nefisleri neyi emrediyorsa tereddütsüz onu yapıyorlar. Bunun dışında yıllardır yaşadığımız acı bir gerçekde; Partilerin üst yönetimleri adayları hatta meclis üyeliklerini, milletin adamı, milletin sevdiği insanları değil, kendi yandaşlarını getiriyorlar. 

Getirmeye çalışıyorlar. Bu manada yaşadığım İstanbul Beylikdüzü nde yıllardır meclis üyelerinin çoğu dışarıdan gelen, ya bakanın adamı ya milletvekilinin adamı yada arkası güçlü birilerinin adamları oluyorki buda partimizin binlerce oy kaybetmesine sebep oluyor. Ben Akpartili olduğum için rahatlıkla söyleyebilirimki üç dönemdir Beylikdüzü belediyesinde doğru dürüst meclis üyesi gurubumuz olmadı. Buna birde hemşehriciliği ilave edin, yandı gülüm keten helva. 

Gene yine ilçemde hemşehricilik hortlamış, başkan adayları bir yana meclis üyesi olmak isteyenlerde sokakları işgal etmiş durumda. İlçeyi işgal etmiş durumda. Biliyoruzki dertleri makam ve mevki kapmak. Sonrası mı onuda bir başka yazımızda kaleme alırız inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hayırlı geceler diliyorum.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.