5.11.2022 10:23:00

Prof. Dr. Ahmet MARANKİ

Türkiye Yüzyılı ve TOGG!!! - 2


Gelişen jeopolitikte Rusya’nın yayılımcı politikası, dün olduğu gibi bugün de Türk devletlerine baskısına ve Karabağ’da Ermenistan yanında durmasına mani olmuştur! Çünkü Rusya’nın büyük eyaletlerinde asıl gücünü Türk ve Müslüman kuvvetler oluşturmaktadır! Bunlarla iyi ilişkiler içinde olmak, dünyaya karşı güç birliğimizi arttıracaktır. Çin, ihracat için mutlaka Doğu Türkistan ve çevresi, Türkiye ve batıya açılması gerçeğini görmüştür ve işbirliğini arttırmaktadır!

Dünyadaki petrol ve doğal gazın % 80’i Hazar çevresindedir. Batının enerji yokluğu, ancak Türkiye üzerinden geçebilecek hatlar sayesinde oluşabilecektir! Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son ABD ziyaretinden sonra İsrail’le normalleşen ilişkilerle; “En stabil ve güvenli enerji hattı Türkiye üzerinden olmalıdır..!” diyen ve karşılıklı büyükelçi atayan İsrail’in tavrı, çok manidardır!

100 YILLIK MİRASA SAHİP ÇIKMALIYIZ!

Bugün tartışılan Orta Asya, Hazar, Batum petrolleri ve Irak, Musul, Kerkük, Cezayir, Libya doğal gaz ve petrolleri yanında Kıbrıs, Girit, 12 adalar ve sayısız entrikayla içimizdeki ve dışımızdaki hainler eliyle kaybettiklerimiz, öz be öz topraklarımız ve ekonomik değerlerimizdir!

Türkiye bundan sonra bütün komşularıyla kazan-kazan politikası yürütmelidir! Mutlaka Türk, İslâm ve diğer batılı ülkelerle kendi menfaatlerini gözetip askeri, stratejik, ekonomik ve kültürel işbirlikleriyle ittifak ettiği ikili ve çoklu anlaşmalarla Kızılelma hedefine yürümelidir! Dünyadaki konumumuz ve Türkiye’deki insanımız adına, AK Parti iktidarına koşulsuz destek veren Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı Hükümeti’nin yukarıda sayılan birliktelikler için, “parti programlarında da yazılı olan gerçekleri hayata geçirmek adına koşulsuz destekleri devam etmelidir!”

“TÜRKİYE YÜZYILI” PROJESİNİN İLK ADIMINI TURGUT ÖZAL’LA ATTIK!

1984’te Dolmabahçe’deki caminin kümbetinde; Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, iki defa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanlığı ve bakanlık yapmış Ali Coşkun bakanım ve “Türkiye Yüzyılı özlemini çeken vatanperverlerle istişarelerimiz sonucu kurulan Anavatan Partisi ve bu vizyondaki çalışmalarımızla, “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Türk Dünyası hedefimiz gerçek olmaya başlamıştır!

Orta Asya’daki enerji ve doğalgaz hatlarının Hazar bölgesinde üretimlerinin tamamlanarak, feribotlarla geçilen Hazar ve Bakü limanlarından tren yoluyla; Karabağ, Zengezur, Mehri hattı ve Birleşmiş Milletler kontrolündeki 30 kilometrelik alandan geçecek oto yollarla yüzyılın projesi, tam 40 yıl önce planlanmıştır!

Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılacak olan petrol, doğal gaz, otobanlar, tren yolları, Çin-Türk İpek Yolu projeleri; şahsımın da şahit olduğu, ilk hedef olarak “dil birliği” sağlanması, devlet başkanlarının ittifakıyla yapılan çalışmalarda hazırlanan tırlar dolusu ortak alfabe Azerbaycan’a gönderilmiştir. Fakat küresel sermayenin kölesi kripto, vatanına ihanet etmiş başbakan, bakan, milletvekili, medya mensubu, bürokrat ve bilhassa askeri kuvvetler personellerinin eliyle düğmeye basılarak bu çok büyük projeler atıl bırakılmıştır! Özal’ın öldürülmesi, Elçibey’in indirilmesi ve diğer ülkelerin anayasalarındaki “Türk Dili” sözünün kaldırılmasıyla bu projeler 40 sene ötelenmiştir!

DOĞRU BİR TANEDİR!

Yıllardır savunduğumuz Türk-İslâm ülküsü ve işbirliği projeleri; inşallah, mağdur ve mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği “Türklerin hâkim olduğu Türkiye Yüzyılı” atılımıyla, “bu uğurda hayatını vakfedenler”ce gerçekleşecektir!

Hep sahada olup hadiseleri birebir yaşamış, çile çekmiş ve eser vermiş! Aksaçlılar-aksakalların yol göstermesiyle; denenmemiş-yıpranmamış-yepyeni ehliyetli ve liyakatli kadrolarla “2023, 2053, 2071 ve Kızılelma” hedeflerine çok daha kolay ulaşılacaktır!

GELECEK YÜZYIL “TÜRKİYE’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜRK YÜZYILI” OLACAKTIR!

Endonezya, Malezya, İran, Irak, Suriye yanında İsrail’le olan doğru işbirlikleriyle Afrika’ya da sahip çıkılarak geniş çapta işbirlikleri devam ettirilecektir! Türkiye’nin 100. yılında sınırlar tekrar çizilecektir! Yeni yüzyılda Türkiye süper güç olacaktır! Osmanlı ve Misak-ı Milli sınırları, Anadolu topraklarının müdafaası adına garanti altına alınacaktır!

“BİRLİKTE İNŞA” ÇAĞRISI!

Yarın değil; hemen şimdi “Türkiye Yüzyılı”nı birlikte oluşturalım! Bu yolda Hakk’ın hakikatin doğrunun yanında yer alalım! Zira bu vatan, toprak, bayrak ve devlet, hepimizin!

Gelin, 29 Ekim 2023’den önce Türkiye’nin 100 yılını şeffaf bir şekilde konuşup tartışalım. Tekliflerimizi ortaya koyalım. Geleceğin Türkiye’sinin aydınlık vizyonunu birlikte inşa edelim! Ülkemizin yükseliş dönemini beraberce başlatalım! Eskisi gibi birbirini dinleyip, anlayıp, saygı duyalım! Türkiye’mizi 100. yılında, erdem-fazilet ve adalet merkezli, milli ve yerli değerlerle inşa edelim! Bunu sağlayabilmek için yüzümüzü “doğuya ve doğru”ya dönelim!

“Gelecek hepimizin ortak geleceği olsun..!” sözlerine canı gönülden katılıyoruz!

Türkiye’de, geleceği şekillendirebilecek kararların alınabilmesinde asıl gerçek; belli kişi ve kuruluşların dışında, particiliğin dar görüşleri içinde sıkışıp kalan Cumhur İttifakı kadrolarının dışında bir Türkiye olduğudur!

Gelin hep birlikte “Aranızdaki ehil insanlarla meşveret ediniz!” hükmüne yeniden itibar edelim!

SON SÖZ!

Ehil-gerçek akil insanların sözüne kulak verin! Gelin, Türkiye’de yıllardır çevrenizde bulunan insanların dışında da insanlar olduğunu!! Medya mensubu, gazeteci ve çevrenizde sizi alkışlayan insanların olduğunu hatırlayın!! Bundan sonra birlikteliklerimizin sözde bırakılmadan en kısa zamanda hayata geçirilmesini bekliyoruz!

 


Prof. Dr. Ahmet Maranki İletişim: maranki@maranki.com


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.