13.12.2023 11:06:00

Prof. Dr. Hasan HASRAT

 

Tamara Mammadrzayeva Kimdir?

Vücudunuzda herhangi bir ağrı varsa, iyileşmeyen yaranız canınızı acıtıyorsa, bununla yaşayabilir misiniz? Ya bu yaralar ruhunuzdaysa? Ruhunuzdaki bu yaraların sizi sandığınızdan daha fazla acıttığını bilmelisiniz. Nasıl ki aile hekiminizin olması sizin için çok önemliyse, aile psikoloğunun olması da sizin için çok önemlidir. Profesyonel psikolog bulmak kolay olmasa da, Tamara Mammadrzayeva sizin için ideal psikolog seçimidir. Tamara Hanım, Azerbaycan Diller Üniversitesi ve Bakü Slavyan Üniversitesi'nde pedagoji ve psikoloji okudu.

Tamara Hanım şu anda Azerbaycan Diller Üniversitesi'nde öğretmen ve psikolog olarak çalışmaktadır. 2022 yılından itibaren Tamara hanımın direktörlüğünü yaptığı Faros Psikolojik Konuşma Geliştirme Merkezi faaliyete geçti. Merkezde yetişkin, çocuk ve ergen psikoloğu, konuşma terapisti, işitsel entegrasyon, okul öncesi eğitim ve öğretim, piyano dersleri gibi hizmetler sunulmaktadır. Tamara hanımın psikolojiye ilgisi, aldığı psikolojik eğitim sonrasında kendisinde meydana gelen değişiklikleri görünce başladı. Kendisindeki büyük olumlu değişim karşısında hayrete düştü ve bu faydanın insanlara sağlanması gerektiğine karar verdi. Böylece Tamara hanım hem öğretmen, hem de psikolog olarak insanların hayatlarına dokunuyor ve onlarda meydana gelen büyük değişimler onun ne kadar doğru bir karar verdiğini bir kez daha kanıtlıyor. Kişi için önemli olan kendisinin farkında olması ve bu farkındalığa hakim olabilmesidir. 

Tamara hanım insanın kendini fark etmesiyle topluma ve kendine daha yararlı ve üretken olabileceğini düşünüyor. Psikolog Tamara Mammadrzayevaya göre önemli nüanslardan biri de nesilden nesile aktarılan travmaların önlenmesi, ebeveynleri tarafından bilerek veya bilmeyerek psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan çocukların korunmasıdır. Onun için adalet en önemli prensiptir, anne ve babasından çok yanına gelen çocukların kendilerinin ne düşündüğü, ne hissettiği önemlidir. İnsanların düşünceleri karışabilir, bizi yetiştiren kişilerin düşünceleri bizi etkileyebilir bu nedenle vücudun ne istediğine dikkat etmek ve ona göre karar vermek gerekir. Bir psikolog hastasıyla empati kurabilmelidir ve bunu yapmanın temel yolu seansta bulunarak dinleme becerisini geliştirmektir. Tamara Hanım da bu nüanslara dikkat ediyor ve potansiyelinin daha da üstüne ulaşmak için sürekli çalışıyor.

 

 

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.