16.08.2022 09:22:00

Ayhan BAYRAM

SİYAH/BEYAZ KARELER..! (1)


(İşlediğimiz Günahlar Yoksulluğun nedeni olur mu?)
..!?
Yüce ALLAH Kur'anda/mealen; "Aklını-yerinde DOĞRU kullanmayan Toplumların/İNSANLARIN üstüne PİSLİK atarız" diyor..
Peki!
AKIL nedir, nasıl bir PİSLİK; İnsanı (İNSAN)eden AKIL ile elbet İnsanı da (İNSANLIKTAN)çıkaran PİSLİK bir arada durur mu?
-AKIL, sadece İnsanda var olan Ve(5/Duyusuyla)algılayıp-OKUYARAK anlayıp/Tanımlayabildiği "Doğal Ve Sosyal Hayata dair genel (BİLGİ) bütünlüğüdür, ki bu bütünlüğün; Bir yüzü RAHMANİ(Meleki-Yararlı), bir yüzü de ŞEYTANİ(Nefsi-zararlı) olmak üzere-birbirine zıt kutuplu (2/Adet) AKIL vardır.. 
Bu manada!
elbet her türlü YARARLI(güzel, iyi, doğru) İş Ve Eylemler "RAHMANİ AKILDAN Ve buna karşılık her türlü ZARARLI(çirkin, kötü, yanlış) iş Ve Eylemler de ŞEYTANİ AKILDAN beslenip-şekillenerek; İNSANIN TOPLUMSAL kişiliğini-gerçek "KARAKTERİNİ" oluşturur, ki elbet Yüce ALLAHIN (Aklını kullanmayanların üstüne PİSLİK yağdırırız) dedikleri de, aslında RAHMANİ/Aklını öteleyerek-Onun yerine ŞEYTANİ/Aklını kullanan İNSANLARDAN Ve de TOPLUMLARDAN başkası değildir Ve elbet "GÜNAHKAR" olanlar da ancak bunlardır ..
O halde!
Bu konuyu doğru anlamak Ve anlatmak için, "GÜNAH" ile buna karşı gelen "SEVAP" sözcüklerinin ne anlama geldiğini, hangi fikir, duruş ve eylemlerden kaynaklandığını ve nasıl bir yarar ya da zarara sebep olduğunu-yani; Hangi hallerde "ZENGİNLİĞE" ya da "YOKSULLUĞA" bir kapı aralayabildiğini de "DOĞRU" anlamak gerekmez mi?
Gerekir elbet..
Ancak!
Galiba "İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLAR YOKSULLUĞUMUZUN SEBEBİDİR" diyen(Sözde) bir "DİN ADAMI" Kanaat Önderimiz; Ya GÜNAH dediği şeyi işine geldiği gibi sadece "UÇKUR'A" bağlamış ya da (Kendisi de yaptığı için) bilerek "GÜNAHI" doğuran TOPLUMSAL Ve BİREYSEL iş ve eylemleri İTİRAF etmekten, sıralamaktan imtina ederek-GİZLEYİP ÜSTÜNÜ ÖRTMEYİ-yeğlemiş  olmalı..
Çünkü!
Kendini Topluma (DİNDAR) bir "Kanaat Önderi" olarak lanse eden, ancak-Bana göre(Olaya sebep olan asıl Muhatabını da gizleyerek) HAKIKATİN üstünü örterek HALKI aldattığı için (DİN/İ/DAR)olarak değerlendirdiğim bu ADAM; "Yoksulluğumuzun nedeni işlediğimiz Günahlarımızdır)dedikten sonra; O GÜNAHLARIN ne olduğunu Ve yıllardır hangi SİYASAL Yöneticiler tarafında İşlendiğini de Yazarak belirtmeliydi-Bilmem ki NEDEN Ve KİMDEN çekinerek es geçti.!?
Yani!
Bu Adamın,(Açık/seçik Yazmadığına göre) GÜNAH dediği şey, acaba sadece "UÇKUR" işiyle mi sınırlı bir şey diye; İNSANIN aklına geliyor. 
Eh ne yapalım!
İş başa düştü, mecburen yine; Biz yazacağız GÜNAHIN ne olduğunu Ve de Bizi neden YOKSULLAŞTIRDIĞINI..
Evet!
Mesela;
-YALAN söylemek, BİLDİĞİNİ-Dosdoğru söylememek; İNSANLARI, TOPLUMU Ve İLGİLİLERİ de bilgilendirmemek-Çok GÜNAHTIR,
-HIRSIZLIK yapmak, İnsanlarla Kamu malını/Mülkünü haksız şekilde çalıp,çırparak-gasp ederek KENDİNDE Toplamak çok-çok GÜNAHTIR
-HAKSIZLIK yapmak, hak etmediği bir üst makama oturmak, fazla maaş falan almak Hem HARAMDIR hem de çok GÜNAHTIR,
-SOSYAL Ve DOĞAL Çevreyi kollayıp korumak üzere. Çevreye zarar veren, kirleten, Doğal hayatı tahrip eden, Devletin Ormanlarına Ve Malına HAKSIZ Şekilde el koyarak gasp eden İNSANLARA itiraz etmemek, göz yummak,hele-hele(BANA NE!)demek çok GÜNAHTIR gibi.. 
Peki!
Bu tespit gerçek (DINDAR)Adamının ağzından olduğu gibi çıkan doğru, yerinde ve zamanında İlgilileri(TOPLUMU VE YÖNETİCİLERİ)uyarmak amacıyla söylenmiş, Akıl,izân Ve Ahlaka uygun samimi,makul ve makbul bir itiraf mıdır, yoksa da (DİNİDAR)zeki,kurnaz bir ADAMIN İlgililerin (TOPLUMLA YÖNETİCİLERİN)genel Akılsızlık izânsızlık,Vicdansızlığından ile gaflet,hıyanet ve nankörlüğünden yani (AHLAKSIZLIĞINDAN) kaynaklanıp beslenen asla hiç çekilmez kaskatı ADALETSİZLİK,HAKSIZLIK/HUKUKSUZLUĞUN zülüm Ve cürmünü;GİZLEMEK adına USTACA yapılmış olan(Sözde)İNSANLARA YOKSUN VE YOKSULLUĞUN GÜNAHTAN BESLENDİĞİNİ DE anımsatan,fakat "TOPLUMSAL YOKSULLUĞA SEBEP OLAN ASIL SİYASAL SORUMLULARINI Yok sayan (SOSYAL SORUMLULUK EKSENLİ) çok makul ve makbul(İRONİK) bir ihtar mıdır?
Bence!
Asıl buna bakmak gerekir..
(Devam edecek)


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.