Tarih: 19.02.2013 14:03 Güncelleme: 19.02.2013 14:03

İbrahim Özoral

 “Sevgililer Günü” olarak 14 şubatta kullanılmakta olan  bu gün bir çok esnafın yüzünü güldürmekte.  Başta çiçekçiler, giyim mağazaları, kuyumcular hediye vereni de alanıda memnun.  Birde madalyonun tersine bakarsak dünya sevgi açlığı içerisinde boğuşmakta. İnsanlar yarının ne olacağı korkusu ile günlerini geçirmekte adalet ise güçlüden yana.

Yollara terk edilmiş açlıkla pençeleşen hayvanlar. Bir yandan soğuta ayakkabısı giyecek elbisesi olmayan sokaklara terk edilmiş çocuklar! Nerede sosyal adalet yardımlaşma?

Sevgililer Günü bir günlük göz boyamak mı? Renklerle, sözlerle sevgi günü hatırlatılmaz.  Yapılması şart olan sevgiyi insanlığa alıştırıp eksikliğini yok olmamak üzere tamamlamak değimlidir? Tok aç olanı ne zaman hatırlamış ki. İnsanlık mahlukat hatta tabiat bile sevgiye muhtaç hale gelmiş gün günede dahada kötüye gitmekte.

Sosyal Adaleti savunan partiler sözleşmişçesine laf ebeliğini sürdürmekte. Çözüm mü her halde kaf dağının ardında. Söyleyeceğim tek söz sevgi insanlığın içerisine çıkmamak üzere yerleşmesi, kök salması.

Saygılarımla.

 

Haftanın Şiiri;

Seninle Mutlu Olurum

Dilimden düşmeyen

Tek dileksin sen.

Gönlümde solmayan

Tek çiçeksin sen.

Canıma can katan

Tek sevgisin sen.

Seninle yaşamak

Ne güzel bir şey.

 Mutluluk, güzellik

Hayat seninle.

Canlanır gözlerim

Seni görünce

Gezelim beraber

Sevda selinde.

Sevgi ile yaşamak

Ne güzel bir şey.

 

Yine Dileklerimde, Sevgililer Günü Kutlu Olsun.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.