21.02.2018 19:43:48

Mehmet Fatih YILDIRIM

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısındaki konuşmasında 50 + 1 değil en az % 60 oy alacağız dedi.


Tamam, % 60 dedi ama acaba başta kendisi olmak üzere dinleyenler inandı mı acaba? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasıyla bir özelliğini de bu sayede öğrenmiş olduk. Matematik konusunda bir hayli zayıf olduğu aşikâr.
Şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na soralım.
Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde % 52 oy aldığına göre 2019’daki seçimde MHP ile ittifak kuracağından en kötümser % 10   oy daha geleceğini düşünürsek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın oyu ortalama da % 62 eder. Bu sonuca göre acaba Kemal Kılıçdaroğlu % 60 oy oranını alacağız derken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına mı bu açıklamayı yaptı?
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının aslında içi boş olsa da arkası boş değil. Çünkü kendi seçtiği delegeleri ile ‘’çok demokratik’’ bir zeminde gerçekleşen kongreden yeni çıkmış ve ciddi anlamda parti içinde muhalefet ile karşı karşıya kalmıştır. Halen Muharrem İnce çalışmalarına devam ediyor ve Tüzükte değişiklik yapılması için ciddi anlamda kamuoyu oluşturmaktadır. CHP tabanı rahatsız ve 2019’da kaybedeceklerini bugünden bas bas bağırarak dile getiriyor Kemal Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini istiyorlar.Bu durum karşısında Kılıçdaroğlu parti içi muhalefeti susturmak ve zaman kazanması gerekmektedir.
Bunun yanında HDP ile yan yana anılmaktan rahatsız olan CHP tabanında Afrin Operasyonu ile alakalı CHP Yöneticilerinin de yaptığı acıkmalar bardağı taşıran son damla oldu.
Bu durumda tek çare vardır. İnsanları elinizde tutmak için yapabileceğiniz en iyi şey UMUT dağıtmaktır. Kılıçdaroğlu seçmenlerine ve Parti içine aslında mesaj veriyor ve koltuğunu korumaya çalışıyor.Biz kazanacağız beni destekleyin diye Umut dağıtıyor.


Ama bir CHP’li yönetici de demiyor ki  ya kardeşim % 60 oy alacaksak ve kazanacağımıza bu kadar inanıyorsak sen neden çıkıp ADAY OLMUYORSUN?


Ya da Sayın Genel Başkan % 60 oy alacağız diyorsunuz ama  en kötü senaryoda dahi mu Cumhur İttifakı  % 55 lerde oy alır, nasıl bir hesap yaptın ? Bu hesapta SSK Genel Müdürlüğündeki hesaplara benzemiyordur İnşallah diyemiyor.
Ayrıca kazanacağına bu kadar inanan bir Genel Başkan  Muharrem İnce’ninde teklif ettiği  seçim kaybeden Genel Başkan istifa etsin maddesini neden kabul etmiyor?
Biz % 60 oy alacağız biz kazanacağız diyen bir Parti Lideri bu maddelere de karşı çıkmaması lazım değil mi ?
Aslında eylemleri ile söylemleri birbirini tutmayan Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının meali şudur; 2019’da Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 1. Başkanıdır ve en az % 60 İle seçilecektir.
 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.