21.03.2014 17:08:43

İbrahim Özoral

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü vardır ''Ben sporcunun ve sanatçı'nın ahlaklısını sever ve takdir ederim.'' demiştir! Sanatçı Allah'ın yarattığı kullarının arasından bir nevi ödüllendirdiği kişilerdir. Bir insan sanatçı olabilmek için ne kadar çalışsa da olamaz. Sanatçı doğar eğer birde ehli hocaların eline düşüp geliştirilerek çalıştırırlırsa sanatının doruğuna yücelir gönüllerde yer eder taht kurar sanatında layık olduğu seviyeye erişir.

Kuralları ile kültürü ve kendisini yücelten topluluğa saygısını eksik etmeden etmesi ile olur. Onun iyi bir duruma gelmesine ve dillenmesine sanatseverlerin sevgisi ve saygısını kazandığını hiçbir zaman unutmamalıdır. Her geçen günlerinde sanata yaptıklarını ve izlerini bırakmalıdır. Malesef topluluğumuzda sanat kültürünün eksikliği yaşam kurallarına gerektiği gibi devam edememesi çoğunun geçen senelerin sonunda yaşamlarındaki şaşalı günlerinin halkın gönlünden gözlerinden yavaş, yavaş yok olması bilhassa yaşamına gerken düzeni göstermediğinden dolayı silinmesi aranmaması onun yıkılmasının en büyük unsurudur. Sanatçının iyi günlerinde çevresindeki keneler, dalkavuklar, istismar edenler içkiye kumara kötü alışkanlıklara eğitenler yavaş, yavaş yok olduğunun terkedilmiş bir duruma düşmesinin farkına varır fakat iş işten geçmiştir..Sokak köşelerinde aç perişan yalnız kalıp göçüp gitmesine vesile olur.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.