1.04.2022 17:30:59

Ata BORA

                                               Şaka Değil Gerçek      

Öncelikle tüm okurlarıma hangi alanda uğraş veriyorlar ise; kendi alanlarında başarılar diler bu günkü köşe yazıma böylece başlamak isterim. Şimdi kısaca bir başarı hikâyesinden bahsetmek istiyorum. Vatanımızın her ilinin, her köşesinin ne kadar kıymetli olduğundan bahsetmemize gerek yok elbette.

Vatanımızın her karış toprağında Şehitlerimizin kanı var. Her bir karış toprak bu ülkede yaşayan Türk milleti için kutsaldır. Şehitlerimizin anısını yaşatmak, onları hatırlatmak, unutturmamak her Türk vatandaşının asli görevidir. Şimdi sizlere, bu görevi üstlenmiş ve bir voleybol takımı kurmuş olan Türkiye Şehit Aileleri Derneğinden ve kurdukları TÜRŞAD voleybol takımının bu gün bulunduğu noktaya nasıl geldiğinden bilgim dâhilinde bahsetmek İstiyorum.

Bilgim dâhilinde dedim çünkü bende bir TÜRŞAD taraftarıyım. Bitlis ilimizin Adilcevaz ilçesinde bir hukuk adamı olan, vatanına ve milletine karşı görevini layıkıyla yerine getiren Sn Av. Kadir Köstekçi’nin zamanı vaktiyle, çocukluk arkadaşları ile kurmuş oldukları GKY(Girişim Kültür ve Yardımlaşma Derneği)’nin öncülüğünde bir voleybol takımı kuruldu. Amaç bölgedeki gençleri spora yönlendirmek, uyuşturucu ve alkolden uzak tutmak, sağlıklı bir yaşamın öncülüğünü yapmaktı. Amatör olarak kurdukları voleybol takımının kadrosu, memleketin gençleri, esnafları, ilçeye atanmış memurlar vs.. şeklinde oluşuyordu. Takımın maddi gücü olmadığı için maçlarına kendi araçlarıyla seyahat ederek masrafları her oyuncunun kendi cebinden karşıladığı ve hatta formalarını aile fertlerine ve komşularına diktiren bir gurup gönüllü takımıydı bu. Bu koca yürekli gönül adamları amatör ligde bir başarıya imza atarak bir üst lige çıkmayı başarmışlardı. Ve artık her şey farklı olacaktı.

Kulüp başkanı Sn Av. Kadir Köstekçi ve yol arkadaşları bir derneğin adının anlam ve önemini ileriye taşıyabilmek adına GKY(Girişim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) ile TÜRŞAD (Türkiye Şehit Aileleri Derneği)’ı birleştirerek bu takımın adının TÜRŞAD olmasına karar verdikten sonra bu ismin ağırlığını taşıyıp yüceltecek bir takım olması için harekete geçerler. Yurt dışından yabancı uyruklu kaliteli sporcularla görüşerek transferler gerçekleştirdiler. Takımı adıyla beraber bir anda adeta şahlandıran sn Köstekçi ve arkadaşları Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Alparslan endüstri erkekler voleybol 1.ligide finallere adını yazdırmayı başardı. Peki, bu zorlu şartlardan geçerek Van gölünün kıyısında yer alan o küçücük memleketin yani Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin gençlerinin umudu olmak, bölgede yaşayan halka örnek olmak ve şehitlerimizin anısının yaşatılabilmesi için ne yaptı biliyor musunuz? Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi B Grubu’nu üçüncülükle tamamlayarak play-off’lara katılma hakkı elde etti. Yarı final müsabakalarında Hatay Spor’u 3-2, Rest Property Alanya Belediyesini 3-2 ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Takımı’nı 3-0 mağlup ederek finallere yükseldi.

Final müsabakalarında ise mücadele ettiği ilk karşılaşmada Ordu Akkuş Belediye Spor Takımını 3-0 mağlup eden Adilcevaz TÜRŞAD, finallerin ikinci karşılaşmasında Hatay Büyükşehir Belediyesine 3-2 mağlup oldu. Adilcevaz TÜRŞAD, dün oynanan son karşılaşmada ise Bursa Hekimoğlu Takımını 3-0 mağlup etti. Alparslan endüstri erkekler voleybol 1.liginde tarihe adını altın harflerle yazdıracak bir başarıya imza attı ve ligin şampiyon takımı oldu. Evet yanlış duymadınız şampiyon oldu bu gönül adamları ve kurdukları takım. Bu başarı tarihe, bölge tarihinin takım sporları adına görülmemiş başarısı olarak yazıldı. Neden başlıkta şaka değil gerçek dedim! Çünkü bu gün 1 Nisan ve bu günün önemi şaka yapmak. Bu takımın şampiyon olarak AXA sigorta efeler ligine yükselmesi inanılır gibi olmadığı için şaka yaptığımı düşünmesinler istedim. Bu bir gerçek. İmkansızlıklar ve zorlu şartlarda kurulmuş olan takımın şampiyon olması inanılır gibi değil gerçekten. Takımın şampiyonluk kupası, takımın kurulduğu memlekete yani bitlisin Adilcevaz ilçesine doğru çoktan yola çıktı bile. İlçedeki coşku görülmeye değer. Adilcevaz’da yaşlısı genci demeden bu başarıyı kutlayabilmek için insanlar sokaklara döküldü. Çünkü onlar için bu başarı sadece bir spor başarısı değil, hem kendi memleketlerinin adının tüm Türkiye tarafından duyulması, hem Şehit Aileleri adında bir dernek olduğunun ve bu derneğin adına yakışacak başarılara imza attığının bilinmesi, hem de emek, özveri ve inanç sayesinde neler yapılabileceğinin ispatlandığının bilinmesi başarısıdır.

Küçücük bir ilçenin bu kadar büyük bir başarıya imza atmasının ardında ki, başta ADİLCEVAZ TÜRŞAD KULÜP BAŞKANI Sn. Av. Kadir köstekçi olmak üzere, hiç bir karşılık beklemeden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ve bire bir tanışma fırsatımın olduğu takımın ana sponsorlarından Simge Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Emre Gencer beyefendiye, HDI Sigorta genel müdürü Ahmet Ceyhan Hancıoğlu beyefendiye, GKY Madencilik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Özden beyefendiye, takımın teknik direktörü Mustafa çayır beyefendiye, Adilcevaz belediye başkanı Necati Gürsoy’a takım oyuncularına, teknik heyete, takım yönetimindeki gönül adamlarına ve emeği geçen herkese şahsım adına teşekkür etmek isterim. İktidar gazetesi olarak bu tür başarıların duyulması ve örnek alınması için şeffaf ve tarafsız gazetecilik anlayışımızla çalışmaya devam edeceğiz. Memlekete böyle faydalı işler yapabildikleri için her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Umarım bu takımın bu günkü başarısı, bu cennet vatanımızın diğer küçük ilçelerine de örnek olur. Hepinize sağlıklı bir yaşam diler saygılarımı sunarım.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.