26.11.2024 19:07:00

1005

Mehmethan ASLAN

 

“Sağlık mı, Şov mu? Sosyal Medyada Kütletme Modasının Tehlikeleri”
 

Gördüğümüz Uygulamaların Amacı Nedir ?


  Manuel terapi gibi tamamlayıcı ve alternatif tedavi yöntemleri, özellikle kas-iskelet sistemi problemleri üzerindeki etkileriyle dikkat çekmektedir. Bu tedavi yöntemleri  omurga, kaslar, sinirler ve eklemlerdeki fonksiyon bozukluklarını hedef alarak ağrıyı hafifletmeyi ve genel vücut sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan bilimsel temelli bir yaklaşımdır . Özellikle sırt, boyun, omuz ve bacak ağrıları gibi kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarıyla ilişkili şikayetlerde etkilidir.

Ayrıca, baş ağrıları, siyatik, tekrarlayan stres ve hareket kısıtlılıkları gibi durumların tedavisinde de başarılı sonuçlar verebilir.


Ancak, cerrahi müdahale gerektiren durumlar için bu tedavi yöntemleri önerilmemekte ve genellikle multidisipliner bir tedavi sürecinin parçası olarak daha etkili olduğu ortaya konmuştur.

 
Sosyal Medyanın Etkisi


 Sosyal medyada son zamanlarda "kütletme" (manipülasyon) uygulamaları hızla popülerleşti. Birçok kişi tarafından izleniyor. Ancak, sosyal medyadaki içerikler, sağlık konusunda dikkatli olunması gereken önemli uyarılar içeriyor. Özellikle omurga kaynaklı ağrıları tedavi etmek amacıyla yapılan manipülasyonlar, yalnızca uzmanlar tarafından uygulandığında etkili olan bir tedavi yöntemidir. Alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapılan bu uygulamalar ağrıyı daha da artırabilir , eklemde ciddi hasarlara hatta ölüme kadar yol açabilir.


Egzersizin Önemi


 Kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarında egzersiz, tedavinin en önemli parçasıdır. Güçlendirme ve esneklik kazandırmaya yönelik düzenli egzersizler olmadan yapılan manipülasyonlar, istenen sonuçları uzun vadede sağlayamaz. Bu nedenle, manipülasyon uygulamaları sonrası bireylerin, fizyoterapist tarafından önerilen kişiye özel egzersiz programlarını disiplinle uygulamaları şarttır. Bu egzersizler , tedavinin devamlılığı ve vücudun doğal dengesinin korunması açısından önemli bir role sahiptir. . Sağlığın korunması için multidisipliner bir yaklaşım benimsenmeli, tedavi süreci hem uzman desteği hem de aktif katılım ile daha etkili hale getirilmelidir.

 
Mutlaka Fizyoterapistinize Başvurun


Mustafa
27.11.2024 15:00:44
Hangi sıklıkla yaptırmamız gerekiyor hocam ?

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.