Tarih: 02.10.2013 15:15 Güncelleme: 02.10.2013 15:15

YEREL HABERİM

 Bu yazıyı size 3.dünya ülkelerinden Kenya'nın başkenti Nairobi'den yazıyorum.Size saatlerce burayı anlatacak kadar gezme şansım olmadı henüz, o yüzden Kenya hakkın da fazla bilgi beklemeyin bu yazından. Yolculukla başlayan güzel bir tecrübe anlatmak istiyorum. Altı saatlik yolluculuğun tamamını Erdal Demirkıran'ın 'Sadece Başbakan Okusun' isimli kitabını okuyarak tamamladım.
Tanışmamız uzun yıllar öncesine, lise okuduğum zamanlara dayanır.Okulumuz Çarsamba oğleden sonraki dersleri kaldırıp her hafta farklı bir seminer düzenlerdi. Erdal Demirkıran ismini ilk defa orada duydum ve afislerde adının altında Dünyanın En Akıllı Adamı yazmasına içerleyip daha akıllı olduğumu ispat etmek için okuldan kaçıp oğleden sonra bir ağaç altında uyuyarak geçirdim.Yıllar sonra başka birinin seminerinde ilk tecrübemi edindim konusmacı 'Dinlemesini bilirseniz En Aptaldan bile bişey oğrenebilirsiniz' diyordu. 

İlk başta ve kendini dinletmek için bu mütevaziliği gösteren adamdan çok şey oğrendim. Sonra bir dost sohbeti ve ben uykusuzluk problemimi anlatıyordum ki bir abim bana 'Sadece Aptallar Sekiz Saat Uyur'  kitabını okudun mu diye sordu.Yazarını sordum ve Erdal DEMİRKIRAN bir kez daha çıktı karşıma, ufak bir farkla bu kez aynı sayfalar da yani bana da zekisin diyordu. 

Muttefikimin yazdığı bu kitabın içeriğini dinleme ve araştırma zahmetinde bulundum. Kitapta ne olup bittiğini okumadığım için tam manası ile aktaramayacağım ama başlığım hayatıma kattığını hemen aktarayım size, ne kadar çıkarcı olduğumu gördüm, aynı adam ve yıllardır değismeyen bir sloğan 'DÜNYANIN EN AKILLI ADAMI' ama ben de tepki farklı çünkü birinde bana zekisin diyordu. Kitabın başlığı bile ufkumu açmaya yetmişti bir de içini okusam neler öğrenecektim kimbilir. 

Ticaret için çıktığım hicret yolunda zaman geçsin diye yanıma aldığım 'Sadece Başbakan Okusun'  isimli kitap o kadar etkilemişti ki beni iner inmez Kenya'da derin düşünceler geçti aklımdan gördüğüm her yanlışı eleştirmeye başladım. Beni yürekten etkilemeyi başarmışdı bu adam ne yapmak istiyordu çıkış amacı neydi diye merak ettim ve ufak bir araştırma yaptim. 
Bana göre çıkış amacı ülkemizdeki herkesin diğer milletlerde nakilli olduğunu ispatlayacak özgüveni aşılamak. Evet ülkemiz de zeki adam sorunu yok ülkemiz de milli bilinç eksikliği var, Erdal DEMİRKIRAN’da kitabın da oluşturduğu hayali dünya'da eksiklerimizi Narevenya’da projelendirip uygulayarak başarılabileceğini anlatıyordu ve bir noktadan sonra okuyucuyu farkında olmadan proje üretmeye yönlendiriyordu. Sıradışı bir proğram da çıkış  amacınız nedir diye sorulduğun da “ben başarının birilerinin tecrübeleriyle sınırlı olmadığını denenmiş yada denenmemiş hayal edilebilen her seyin basarilabileceğine inanıyorum” demiş ve eklemişti “ben ülkemin vatandaşına güveniyorum. Oysa 2002 'de ben ona güvenmemiştim, Türk'den Dünya'nın En Akıllı  Adamı olur mu? demiş ve seminerinden kaçmıştım.
İyi ki bu yolculuğa çıkmışım ne denli zeki bir millet olduğumuzu görmek için 3.dünya ülkelerini görmek şartmış meğer. Bir ülke düşünün düşman yok, iç savaş yok, terör yok tek bir sorunu var sömürge artığı. Daha ne olsun diyenler için burda’da kola var, hamburger var, insanlar menfi, herkes kendi derdinde sokaklar da İngiliz Askeri ve saire yok yönetim Kenya meclisinde. Size de tanıdık geliyor mu biyerlerden?
Geleli henüz bir gün oldu ama dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Erdal DEMİRKIRAN’ın yeni kitabı “Bir Türk Dunya'ya Bedel İki Türk Lak Lak Eder” okumak ve bizzat kendisiyle tanışıp hakkında ZAN’da bulunduğum Dünyanın en akıllı adamından helallik alabilmek icin.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.