28.07.2023 14:39:00

Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK

PROF. DR. İBRAHİM ÖZTEK’TEN ÜÇÜNCÜ PATOLOJİ KİTABI

PROF. DR. ÖZTEK: BİLİMSELLİK ÜRETMEKLE OLUR

 

Bugün bilimsel hayatına Üsküdar Üniversitesinde devam eden Prof. Dr. İbrahim Öztek, üçüncü Patoloji ders kitabını da yazdı. Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Nazife Güngör, Dekanlar ve öğretim üyelerinin katıldığı küçük bir kutlama töreni ile Öztek yazmış olduğu son kitabı: “Patolojide Makroskobik İnceleme, Tarif ve Örnekleme (Makroskobik Diseksiyon” u kısaca tanıtarak meslektaşlarına armağan etti. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Öztek’e teşekkür ederek, hocamız üniversite bilimselliğinin adeta lokomatifidir. Tıbbi Patoloji Anabilim dalı Başkanı olarak son derece üretken ve genç öğretim üyelerine örnek olup, onları teşvik etmektedir. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi. 

 

Prof. Dr. İbrahim Öztek de teşekkür ederek, “Gülhane Askeri Tıp Akademisinde görevli iken dünya çapında dereceler alan birçok araştırmalar ve yayınlar yaptık. Fakat eksik kalan bir şey vardı. O da kitap yazmak ve kalıcı eserler meydana getirmekti. Bu eksiğimi de kıymetli Rektörüm Prof. Dr. Tarhan’ın sağlamış olduğu imkanlar dahilinde tamamlamaya çalışıyorum. Daha yolun başındayım. Elimde otuz bin kanser slaytları var. Bunları sınıfladım, isimlendirdim ve yakın zamanda Üsküdar Üniversitesi kütüphanesine armağan ederek, Dünya ilminin hizmetine sunacağım. Makroskobik Diseksiyon kitabım Türkiye’de ilktir. Patoloji camiasına ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Kültürümüz; ilim Çin’de de olsa onu gidin alın diyor. Çin’den ilim almak yetmiyor. Onu üreteceksin. Mademki geleceğin İbn-i Sina’larını, Sabuncuoğlu Şerefettin’lerini, Hamdi Suat Aknar’larını, Hulusi Behçet’lerini, Gazi Yaşargil’lerini, Aziz Sancar’larını ve Uğur Şahin’lerini yetiştireceğiz, o zaman hoca olarak çok çalışacağız, üreteceğiz ve Türk ilmini tercüme ilminden kurtaracağız. Kendi deneyimlerimizi öğrencilerimize aktararak, onların gerçekçi bir şekilde yetişmelerini sağlayacağız. 

İçinde bine yakın tümör fotoğrafının yer aldığı Makroskobi Atlası niteliğindeki bu ders kitabımın Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm üniversitelerimiz öğrenci ve uzmanlarına armağanım olsun” dedi.

Öztek, daha sonra Yağlı Güreş v e Aba Güreşi hayranı olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, editörü olduğu Kırkpınar dergisini taktim etti.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.