2.11.2023 15:12:00

Rüzgar Büyüktankaya

 

Öğretmenin ders saatini veliye bırakması....!.

   Nasıl oluyorda sınıf temsilcisi ya da sınıf annesi hiçbir resmiyeti olmayan veli sınıfa ders vermeye veya öğretmen yokluğunda ders saatini doldurmaya giriyor ve bunu rutinlestiriyor...?

    Ögretmen ders saatinde herhangi bir işi dolayısıyla okulu terkediyor, öğretmenin yerine kapasitesi belli olmayan veli hergün o ders saatlerinde öğretmenin yerine derse giriyor.

     

     Bu duruma kim müsade ediyor müdür yardımcısının girmesi gereken ders saatlerini neden veli öğretmen miş gibi öğretmenin yerine dolduruyor.... .?

Öğretmenin yerine derse giren veli'nin psikolojisinden tutunda  aile hayatı, kültürel hayatı  ve eğitim hayatından çıkın." Sınıf annesi sınıf temsilcisi" sıfatı altında  velinin öğretmenin okulu terk etmesinin ardından öğretmenlik serüveni ne derece doğru....?

Bu yeterliliği veliye kim veriyor ,Milli Eğitim Bakanımızın konuyla ilgili bilgisi varmı, böyle bir yetki verilmiş mi,...? Sanırım okul müdürünün bilgisi olmadan öğretmenin okulu terkedişiyle Veli'nin derse giriş serüveni başlamaz.

 Okul müdürü düşünmeden ya da neyi düşünerek bu duruma  müsade ediyor....?

Öğretmenin yerine derse giren veli ya ruhsal olarak hastaysa insanların dış görünüşü ruhsal halini yansıtmayabilir.             Sınıfta öğrenciye bağırması, yanlış davranışı ,kurduğu iletişim dili çocuklar üzerinde travma yaratabilir.

 Eğitim olarakta yeterliliği bulunmayan Veli'nin derste ne yaptığını çocuklara nasıl davrandığını kim bilebilir. ...? Sınıfta nasıl davranılır ,öğrenciyle ilişkisi nasıl olmalıdır , sağlıklı iletişim kurabiliyor mu ...?

        Öğretmenlikte ilgili hiçbir  eğitimi olmayan veli nasıl oluyorda öğretmenin yerine derse giriyor .

Veli öğretmenin yerine derse girerken bu ek ders ücreti kime yazılıyor bu ödeneği kim alıyor....?

Birçok okulda konuyla ilgili müsamaha gösteren okul müdürleri ne düşünerek veliyi öğretmenin yerine derse sokuyor ...?

İlginç bir sistem değilmi....?

    

Halbuki resmiyette böyle bir şey yok . Okul müdürleri öğretmenin yokluğunda veliyi derse sokamaz ....!

Biz veli olarak haklarımızı bilmezsek bu tarz olaylar çoğalacaktır. Herkes haklarını bilsin ve müsade etmesin ....!

       


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.