11.12.2023 20:09:00

Prof. Dr. Hasan HASRAT

Nurane Hamidova Kimdir?

Yunan hekim Hipokrat'ın meşhur bir görüşü vardır: "Doktor soğukkanlı, nazik ve insancıl olmalıdır. Hastaya ebeveyn, iyileşene koruyucu, sağlıklı insana dost olmalıdır. Hastanın umudunu desteklemelidir. her zaman iyileşmek için." Aslında doktorlar insanların sağlığının koruyucularıdır. Cerrah Kadın Doğum Uzmanı-Jinekolog Nurane Hamidova bilgi, eğitim ve tecrübesiyle kendini tıp bilimine adamış ve hastalarını iyileştirmekle mutluluğu bulmuştur. Dünya geliştikçe tıp da gelişiyor. Tıbbı geliştiren temel nüans, eğitimli ve gelişim odaklı doktorların sayısıdır. 

Profesyonelliğiyle her zaman yerini zirvede tutan Kadın Doğum Uzmanı-Jinekolog Nurane hanım da o doktorlardan biridir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde eğitim görmüş Nurane hanım, 2006 yılından ATU 5 Nolu Doğumevi'nin üssünde bulunan 2. Doğum ve Jinekoloji Bölümü'nde çalışmaya başlamıştır. Çocukluğundan beri hem doktor hem de öğretmen olmak isteyen Nurane hanım, her iki hayaline de ulaşmayı başarmıştır. Hali-hazırda Tıp Üniversitesi 2. Doğum ve Jinekoloji Bölümü'nde yerli ve yabancı öğrencilere kadın hastalıkları ve doğum konusunu sevdirerek eğitim vermektedir. Ailelere çocuk sevinci yaşatmanın, kadın hastalıklarının giderilmesine katkıda bulunmanın yanı sıra öğretmek de büyük bir sorumluluktur. 

Nurane hanım iki şerefli mesleği aynı anda icra etmektedir. Harika doktorumuz 2010 yılında Fransa'nın Leon kentinde 7 aylık bilimsel-pratik değişiminde bulunmuş ve 2015 yılında Tıpta Felsefe Doktoru unvanını aldı. Yerli ve uluslararası çok sayıda bilimsel-uygulamalı kongre ve sempozyuma katılmış, ardından yerli ve uluslararası bilimsel dergilerde çeşitli makale ve tezleri yayınlanmış, ayrıca 2022 yılında Japonya'da bilimsel bir makalesi yayınlanmıştır. Nurane hanım tüm bu başarıları eğitimi, bilgi ve becerisi sayesinde elde etmiştir. Ama hiç yorulmuyor, gelişmek için uluslararası konferans ve sempozyumlara katılmaya devam ediyor. Profesyonelliği, sabrı ve pozitifliğiyle herkesin favorisi haline gelen güzel doktorumuz Nurane Hamidova, 5 yıl öncesine dönüp baktığında olumlu bir değişim görüyor ve bundan gurur duyuyor. Önümüzdeki 5 yılda daha da başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyoruz.

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.