8.07.2017 11:51:00

Mehmet Uzun

 NEREDE KALMIŞTIK..?

Merhaba değerli okurlarım;
Her geçen gün bir önceki günü arar olduk nerede ise
İnsanlarda kutuplaşmalar had safhada.

Eskiden farklı düşünsek bile bir ortak paydada buluşabiliyorduk.
Şimdi sanki bir düşman gibi ya taarruz yada savunmadayız.

Neler oluyor bize böyle devam eder ise ALLAH korusun.
Gelecekte çocuklarımız ve ülkemiz bundan büyük zarar
Görebilir.

Dört bir yanımızı sarmış dış güçler içimizdeki hainler belki de ellerini ovuşturuyorlar dır.
Eğer mutlu olmak huzurlu ve güçlü olmak istiyorsak ki buna da mecburuz… Biri birimize karşı düşmanca bu tutumdan vaz geçmeliyiz.
Mutlaka herkesin siyasi bir görüşü var olmalı da, ortak paydalarda hemfikir olduktan sonra kişilerin düşüncelerine karşılıklı saygı duymak zorundayız.
Siyasilerin gazına gelmemeliyiz hem unutmayalım ki siyasiler Ankara da ama karşı görüşte olup hazmetmediğiniz insanlar ya kapı komşunuz yada sokağınızdaki bir esnaf başınız sıkıştığında ilk kapısını çalacağınız kimselerdir bunlar
Benim yaşadığım yeri biliyorsunuz. Ben Tepecikte 40 yıldan fazladır oturuyorum.

İnanın ilk geldiğim günler yada o yılları hasretle anıyorum
Samimiydik, ayrıştırılmamıştık, sağcımızda vardı, solcumuzda
ama bu günkü kadar nefretle birbirimizi göz ucuyla süzmüyorduk.
Namaz kılan kılmayana günahkâr gözüyle hatta acıyarak bakıyor güya o kendini kurtarmış cennetlik, senin cehennemlik olduğundan gayet emin bir edayla huşu içerisinde olduğunu sanıyor.

Sorgulamayan biat eden bir kafanın sorgulayan başka bir kafayı düşman görüyor, hedef gösteriyor. Bunu zaman zaman yaşıyoruz.
Bu bölgede uzunca bir süre siyaset yapmış ve yine uzunca bir süre hasbelkader gazeteci olmam hasebiyle bölgemiz her geçen gün irtifa kaybediyor. Kirlenmiş siyasi ergumanların kurbanı oluyor.

Aramızda sadece 2 km mesafe olan Büyükçekmece ve Sinanoba dan en az 20 yıl geride yiz, fikir olarak, bilgi olarak, hizmet olarak, görüş ve bakış olarak. İşte bu biat kültürünün bir faturası olsa gerek .

Sormak sorgulamak doğruyu aramak kötü bir şey mi acaba..?
Ben kendi düşüncemle vermiş olduğum bir karar, yanlışta olsa, başkasının düşündüğü kendi doğru kararın dan daha önemlidir.  Benim için; yapımız, kimliğimiz, kişiliğimiz bu değişmesi de mümkün değil dir.
Mehmet UZUN 
Sağlıcakla kalın…

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.