27.09.2018 10:26:50

Mehmet Uzun

  MUHTAR

Abi merhaba bir şeyler duydum muhtar adayıymışsınız doğrumu ?

Evet nasip olursa adayım

Abi neden muhtar olmak istiyorsunuz

Mahallemi seviyorum ve hizmet etmek istiyorum

Anladım ne zamandan beri mahallede ikamet ediyorsunuz
 

Uzun yıllar oldu

Abi kusuruma bakma lütfen bir şey sorabilirmiyim

Tabiiki sorun lütfen ben zaten bunun için buradayım
 

Abi madem uzun yıllar buradasınız Bu güne kadar mahallenizle ilgili mahallenizin sorunlarını her hangi bir kuruma kuruluşa taşıdınızmı ? Mahalleniz için bir stk da yada bir pilatform da yada yine mahalleniz için bir seminere konferansa katıldınızmı Ve bunların herhangi birini yaptınız ise elinizde bir dilekçe bir mail bir belge vermı ?
 

Hayır yok

Anladım yani birden bire içinizde mahallenize hizmet etmek aşkı doğdu öylemi

Evet.

DEĞERLİ DOSTLAR

Yukarıda aşağı yukarı sade ve yalın bir aday ve seçmen sohbeti yazdım

Bakın kim nereye aday olacaksa yukarıdaki soruları sorun lütfen .Eğer bu sorular önemli değil önemli olan adayın bana yakınlığı yada hemşehrim diye düşünüyorsanız.Yazımın bundan sonraki bölümünü okumayın lütfen

Çünkü sizin ne bölgemize nede ülkemize bir faydanız olmaz Kamu hizmetine talip olanlarda mutlaka liyakat aranmalıdır.
Ben Tepecikte oturuyorum Tepeciği işte senin düşündüğün gibi düşünen hemşehricilik ve şövenist kafalar bu gün burayı afrika türü bir köy haline getirdiler.

Nasılmı şöyle burası geçmiş dönemde belediyeydi Sonradan çıkan kanunla köy sitatüsüne geçti yani Mahalle 70 000 (Yetmiş bin) Artık nasıl bir mahalleyse bu 26 ilden büyük

Geçmiş dönemdeki siyasi partilerin adayları çok zeki çok kurnaz bir düşünceyle burada ikamet eden illerin sayılarına baktılar .Sonra kendi aralarında mühim olan seçimi kazanmak olduğu için liyakat miyakat onlar için ikinci pilandaydı

Mesela dedilerki filan ilin en sevilen adamı kim kuşkusuz o ilin en yaşlı çevresinden yaşı gereği ilgi gören saygı duyulan bir isim üzerinde  uzlaştılar.

o isimleri belediye meclis üyeliklerine yazdılar.

Ve bu meclis üyeleri beş yıl boyunca yılda üç beş kez sadece meclis toplantılarına katıldılar hepsi bu hiç bir meclis kararında hayır demeden bir komisyon kurdurmadan Beş yıl boyunca altmışında baba olan bir adamın çocuğuna gösterdiği ilgi ve şefkat gibi yakalarına taktıkları meclis üyesi rozetini sevdi parlattı durdular

Şimdi arkadaşlar ister meclis üyesi ister muhtar her kim ben adayım diyorsa bu soruları sorun lütfen.Eğer kardeşiniz babanız aday ama liyakat yok sadece iyi bir adam ise diğer tarafta sevmediğiniz sizin köyden ilden hatta siyasi görüşünüzden bile olmayan Ama liyakatlı biri var ise onu tercih etmelisiniz . Bu bir kamu hakkıdır bu bir vebaldir.

Az daha unutuyordum bende Tepecik Hürriyet mahallesine Muhtar adayıyım Şimdi haklı olarak soracaksınız iyide kardeşim senin meziyetin ne sen ne yaptın Tepeciğe Haklısınız ama köşemin belli bir alanı var köşe bitti.

Ama şuna inanın lütfen benim bu güne kadar Tepeciğe yaptığım hizmetleri bu gün görev yapan arkadaşlarda yapmadı yapamadılar.Bu hizmetlerimi kısmet olusa bir dahaki köşemde bir bir tarihli belgeli ve şahitli yazacağım.

Aday arkadaşların görev yapan arkadaşların hepsini kutluyorum.Özgüvenleri ve gayretleri için 

Ama şayet seçilirsem değil Büyükçekmece de İstanbul genelinde Tepecikten bahsettireceğim

Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

Sağlıcakla kalın


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.