22.06.2017 16:26:34

Nezir Karayün

                                                                                                  02.06.2017 Büyük Türkiye Dergisi Köşe Yazım
Karanlık ve Kuralsız Savaşların Pençesinde Kaldık

Benim Cennet Ülkemde, Etrafımıza şöyle bir baktığımızda büyük bir kargaşa ve kaos ortamı, müthiş bir güvensizlik ve korku tablosu ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 

Güven ihtiyacını karşılamak ve terörün karşısında dimdik durmak için olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. 
Terör ile mücadelede teknolojinin her türlü imkânı seferber ediliyor. 
Bugün yerküremizi kuşatan güven bunalımı öyle boyutlara ulaştı ki! Tüm insanlığın ortak yurdu ve evi olan dünyamızın güvenliği de geleceği de TERÖR belası yüzünden büyük bir tehlike altında… 
İnsanların bitmek tükenmek bilmeyen hırs ve tamahları yüzünden tabiatın dengesi bozulmaya başladı. Dünya üzerindeki süper güçlerin rant, petrol ve para hırsı ile TERÖRE destek vererek, hiç acımadan insanları ve insanlığı yok etmeye devam ediyorlar.
 
Üzülerek ifade edeyim ki; tüm bu yaşanan olumsuzluklardan İslam topluluğu kendisini koruyabilmiş değil. Tarihte “selam ve güven yurdu” olarak bilinen İslam beldeleri bugün ahlak ve hukuk tanımayan karanlık ve kuralsız savaşların pençesinde tarumar edilmeye çalışılmakta.

Bizler inanıyoruz ki; bu katliamlar, bu kuralsız ve karanlık savaşlar bir gün elbet sona erecektir. Bizler biliyoruz ki masumların kanları üzerine kurulu hiçbir hükümranlık ayakta duramaz, duramayacaktır. 
Gözyaşı ve kanın eksik olmadığı bu coğrafyada Allah’ın izniyle bir gün adalet ve hakkaniyet yeniden hayat bularak, İslam galip gelecek ve zalimler hak ettikleri cezayı mutlaka göreceklerdir.

Daha dün Suriye’nin İdlib kentinde insaf ve vicdanı körelmemiş herkesin yüreğini derinden dağlayan bir katliama tanık olduk. Kimyasal silahların hedefi olan çocukların yürek yakan feryatlarına hüzünle şahit olduk.  

 Ancak bu vahşetler ne kadar vahim ise, insanlığın bu zulme, bu katliama ses çıkarmaması daha da vahimdir. Bu vahşeti durdurmak için hiçbir çaba harcamayan, kılını bile kımıldatmayan başta ABD, AB, Rusya ve Çin gibi kızıl devletler, çekilen sıkıntılara, yaşanan acılara, işlenen zulümlere karşı her geçen gün duyarsızlaşmaya devam ediyorlar. 

Şırnak'ın Şenoba ilçesinden havalanan Cougar tipi helikopter kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü söylendi. Biri Tümen Komutanı olmak üzere 13 üst rütbeli askerimiz şehit oldu. 
Millet olarak yine hüzünlüyüz, yine yastayız. Gün geçmiyor ki menfur terör saldırılarına maruz kalmayalım. Yitirdiğimiz masum canlarla yüreklerimiz her gün yanmasın. Bu ülke için, hayatını kaybeden tüm Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Büyük Türkiye’mizin, Büyük Milletimizin ve insanlık âleminin başı sağolsun.
 
Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bizleri rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı şerif-e bir kez daha eriştirdi. Hepimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyor, Şimdiden bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecemizi ve Ramazan Bayramımızı Kutluyorum...

Allahım.! İntikam hırsıyla adaletten şaşan, öfkesine kurban olup hakkaniyetten uzaklaşan, mağrur olup haddi aşan kullarından olmaktan sana sığınırız…
Hoşça Kalın Dostça Kalın…

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.