14.03.2014 14:23:04

İbrahim Özoral

Hem çevresine hem de kendine faydalı olur. Eğer seçebildiği dal ise basamak basamak yükselir geliştirdiği bilgilerle kendisine ve çevresine faydalı olur. İnsanoğlu zorla Doktor, Mühendis, Öğretmen, Polis, Asker, Esnaf, Sanatçı olamaz. Her işin bir kuralı vardır o meslekteki çalışması gelişmesi için senelerce okuyup dirsek çürütmesi, gelişmesi lazımdır. Bir insanın bir anda kuyumcu olamadığı gibi çünkü senelerce ellerinin Altın, Gümüş kıymetli taş üzerinde elleri meleke gasp etmesi lazımdır. Sanatçıların yetişmesine ise çalışmalarından başka Allah vergisi doğal becerileri duyguları olması lazımdır. Ressam elinin, gözünün birleşmesi ile şair ise karanlıkta aydınlığı, aydınlıkta karanlığı doğanın güzelliklerini, duygularını aşkları, hüzünleri satır satır dizeler halinde yudum yudum bu lezzetleri tattırıp, kendisiyle bütünleşmesine vesile olur. Dinleyeni mutlu yapmasının gururu ile yoluna devam eder. Her meslek sahibi kendi yönlerinde işine saygı besliyorsa yükselir, gelişir ondan sonrakilere el ve yön verir.

Gelelim Öğretmenlere
Sabah evinden çıkıp da okulunun kapısından girip sınıfın eşiğinden adımını attığı andan itibaren yaşamındaki dertleri, geçim sıkıntısını, borçlarını aklından silmeden girerse talebesine faydalı olamaz, yaklaşamaz yaşam dertlerinin acısını elinde olmadan talebelerinden çıkarır. Öğretmenle talebe arasındaki sevgi ve saygı yok olur. Talebe ise gereken alakayı sevgi, saygı yok olur. Talebe ise gereken alakayı hocasından görmediğinden dersiyle bütünleşemez, sonuç elde var sıfır. Bu olaylar ve yaşam zorlukları halkın her bireyine yansır. Hâlbukibütün iş yaşamı güzelleştirmek değil mi? Bununda sorumluları yönetenler yapamayacakları sözleri verip halkın reylerini alarak, iş başına gelen iktidarlar değil mi? Hep vaatler verir, ilk başlarda yapıyor görünür tekrar eski hamam eski tas hesabı, her şeyi unuturlar sözler laf olarak kalır.
Bu yüzden senelerdir huzursuzluk, geçim sıkıntılarını anarşi, sevgi, saygı eksikliği günden güne artmakta sonuç, sıfır elde var sıfır. Her gün yeni yeni dertler üst üste binmekte geçim sıkıntısı hat safhada iç dertler devam edip sürerken birde kanlı baskın haberleri, ölüm olayları iktidarı, muhalefeti meydanlara çıkıp birbirlerini suçlaması yaşantının üstüne tüy dikmekte.
Sayın okurlarım;Başta ne demiştim, insanoğlu sevdiği ve içtenlikle Muaffak olacağı işi yaparsa hem çevresine, Devletine Dünyadaki İnsanlığa faydalı olur. İnşallah Anlatabildim! Anlarlar mı?
Saygılarımla

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.