11.12.2023 10:10:00

Rüzgar Büyüktankaya

 

Sevgili okurlarım herkese selam olsun.Günümüzde ne kadar iyi olabilirsek o kadar iyiyiz diyelim.Sizlere önemli bir kişiliksizlikten bahsetmek istiyorum.

           Konumuz Narsistler

Hiçbir kişiliğe ait olmayan narsistler....!

 Aramızda narsistle yaşayan, ona köle olmuş hiçbirşey yapamayan sürekli manipüle edilen, artık kendine güveni kalmamış değersizleştirilmiş  nefes alamadığını söyleyen o kadar çok insan var ki ...!

Narsist kimdir, nedir bir insanı nasıl olur da güçsüz hale getirir .?

Narsistler maalesef bencilliğin ötesi kişiliksiz insanlardır. Onların bir kişiliği maalesef  yoktur maskeyle gezerler. Başkalarını taklit ederler ve kendi menfaatleri doğrultusunda kurban seçerler. Seçtikleri bu kurbanları çıkarları uğruna kullanmak üzere seçerler . Kurbanların onlar için bir değeri yoktur . Narsist hayatına aldığı kurbanının kendisine boyun eğmesi için elinden geleni yapar .Kurbanın pek söz hakkı yoktur olsa dahi hep narsiste karşı haksızdır, güçsüzdür değersizdir. Narsist kurbanını sürekli manupule eder .

Her konuda narsist kurbanını manupule eder ve kendini haklı çıkarır. Narsisten kurtulmak zordur. Narsistin yanında haklı çıkmakta oldukça güçtür .Kurban kurtulmak istese de ayrılsa da narsist kendini kurbana hatırlatacak birseyler her zaman bulur ve unutulmasına izin vermez .

Narsist kendine yeni kurban bulduğunda eski ilişkisine kendini hatırlatmaktan yeni ilişkisini tanıştırmaktan hiç çekinmez bunu eski ilişkisindeki kurbanına acı cektirmek için yapar .Sizin mutsuzluğunuz narsistin mutluluğu ,sizin güçsüzlüğünüz narsistin güçlülüğü,siz yokoldukca narsist var olacaktır .

Narsistler cocukluktan itibaren değersizlik duygusuyla büyüdüğü için sevgisiz kalan değersiz hisseden narsist kişilik bozukluğu yaşamaktadır. Başkalarının kimliğine bürünür ve taklit eder .Kurbanını sık sık aşağılar küçük görür.Narsistin tek korktuğu şey başkalarının yanında utandırılmaktır .

Başkalarının yanında utanma hissi narsisti yerle bir eder .

Narsistler kimseyi sevmez ,sevgi görmeyen narsist kendini sevmediği gibi çocuğunuda sevmez .Çocuklarına menfi bakar onları nerede, nasıl kullanacağı hayaliyle yaşar durur .Her fırsatta kendini geçmiş ilişkilerine hatırlatan narsist maalesef geçmişteki ilişkilerinden de nemalanma çabası içindedir. 

Her daim kendini haklı gören narsistin özür ve teşekkür yeteneği yoktur. Kimseden özür dilemez ,teşekkür etmez.Onun için yapılan iyiliklerin bir önemi yoktur.Narsist kendisi için birşeylerin yapılmasıyla ilgili çevresindekileri mecbur tutar.Herkes ona yardım etmeli onun istediği olmalı olmazsa vay halinize büyük pandemi kapıdadır.Narsistle hiç tartışmaya girmeyin bu tartışmada yüzde yüz haklı olsanızda narsist sizi manupule edecek ve haksız çıkarmanın bir yolunu bulacaktır.

Narsisten kurtulun demek isterim lakin kurtulmanız çok güçtür.Narsisten kurtulmak gibi birşey söz konusu değildir. Narsisten ayrılsanızda  hayatınızda olabilmek için mücadelesini sürdürür.

Psikolojik ve zaman zaman fiziksel şiddet uygulayan narsistler sizi bu şiddete alıştırır.Kurban olarak siz artık yaşadıklarınızın normal olduğunu düşünmeye başlarsınız.Normal olmayan yaşananlar yüzünden acıma duygunuz gelişir narsiste acıdiğınız için bırakıp gidemeyebilirsiniz .

Zaman içinde tüm duygularınızı kaybeder ne yaşadığınıza  bir anlam veremez hale gelirsiniz .Çocuğunuza da narsistlik duygularını sergileyen narsistten artık kurtulma zamanınız gelmiştir .

Narsisten kurtulun her ne kadar güç olsada ayrılık yaşadıklarınızın normal olmadığını hatırlayın  kimse sizi değersizleştiremez, saygısızlık edemez, üzemez , kıramaz ve değerli olduğunuzu hatırlayın yaşananları masaya yatırın narsistin size yaşattıklarına layık olup olmadığınızı ve bu hayata bir şansla geldiğinizi ikinci şansınız olmadığını hatırlayın kendinize böyle bir hayatı yaşamak isteyip istemediğinizi sorun layık olup olmadığınızı düşünün.Bir insanın size bunları yaşatmaya hakkı olup olmadığınının farkına varın.

    Sizi kurban seçen narsiste dur deme zamanınız gelmiştir.

Gitmekten uzaklaşmaktan korkmayın bazı narsistler kurbanını ölümle öldürmekle dahi tehdit edebilir.Her ne kadar tehdit altında olsanızda yardım alın .

Narsist artık hedefine ulaşmış kurbanını değersizleştirip işe yaramaz duyguları aşılamıştır.

Bu duygular içinde kurban artık kendini işe yaramaz hiçbirşey yapamaz güçsüz hisseder. Psikolojik şiddet altında ezilen kurban tüm değerlerini yitirir.Narsiste boyun eğen kurban kesinlikle yardım almalı ve kendi değerini hatırlamalıdır.

Narsistten ayrılmak uzaklaşmak çok güç olsada bir psikolog ve psikiyatri yardımı ile çözüm bulunacaktır.Kendinizi en kısa sürede narsistten kurtarın.Hic kimse değersiz değildir.Farkındalık.


 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.