Tarih: 06.06.2021 10:28 Güncelleme: 06.06.2021 10:28

Rüzgar BÜYÜKTANKAYA

Her hayat bir roman

Merhabalar sevgili okurlarım hani hep deriz ya 'yazsak roman olur' diye. İşte size gerçek yaşanmışlıktan bir alıntı daha.

Bir zamanlar genç güzel bir kadın vardı. Adı ne size lazım nede bize. Genç güzel kadın iyi bir ailenin kızıydı vakti zamanı geldiğinde evlilik yaptı iki de çocuğu oldu bir süre sonra eşi vefat eden kadın biri kız diğeri erkek iki çocuğuyla ortada kalakalmıştı. Gel zaman git zaman bir gün uzaktan akrabası olan armatör beyle tanıştı. Yakışıklı armatör kadının güzelliğine dayanamayıp birlikte olmak istediğini söyler. Genç kadında genç yakışıklı hiç evlilik yapmamış armatörle birlikte yaşamaya başlar. Genç armatör kadının maddi manevi ihtiyaçlarını gidermektedir. Aradan geçen uzun bir süre sonra güzel giden ilişki akrabalar tarafından duyulmaya başlar. Eeee insanların şeytanlığı olmasa belki de hem yuvalar dağılmaz hem de ilişkiler bozulmaz.

Neyse sevgili okurlarım genç yakışıklı armatörün ablası bu ilişkiyi duyunca bu duruma itiraz eder. Lakin genç kadın armatörden çoktan gebe kalmıştır. Genç kadın çocuk istemediğini belirtir lakin genç armatörün hiç çocuğu olmadığı için bu çocuğun dünyaya gelmesine çok isteklidir. Genç yakışıklı armatör kadını ikna eder ve bir kız çocuk dünyaya gelir. Gelir gelmesine de armatörün ablası biran önce armatörün bu ilişkisini bitirmek için elini çabuk tutar ve genç yakışıklı armatörü biran önce başka bir kızla evlendirmeye hazırlanır. Ailenin verdiği karara hayır diyemeyen armatör genç güzel kadına 'evlensem de sizi bırakmayacağım size yine bakacağım' der ve evlilik hazırlıkları başlar.

Genç yakışıklı armatör istemese de bu evliliğe imza atar. İlk gecenin ertesi genç kadının yani çocuğunun annesinin yanına gelir. Ayaklarına kapanır 'çok pişmanım ne olur beni affet' der. Genç güzel kadın yıkılmıştır. Ne yapacağını ne söyleyeceğini bilemez. Armatör genç kadına kızına ve genç kadının ilk evliliğinden olan iki çocuğuna bakmaya devam eder. Bu arada genç kadın evde gizlenmiş birçok ritüel bulur. Durumu kabullenemeyen genç kadın ilişkisini bitirmeye çalışır. Armatörün yaptığı evlilikten de çocukları olmuştur. Kızını da hizmetçiler tutarak büyütmüştür. Genç kadın duruma katlanamaz ilişkisini bitirir.

Genç kadın bir türlü mutluluğu yakalayamaz. Kadının çocukları büyür ilk evlilikten olan oğlunu evlendirir kızı evlilik yapar İstanbul’a yerleşir bir daha geriye dönüp bakmaz. Annesini bir kere dahi aramaz. Armatörden olan kız güzel mi güzel her gün birileri istemeye geliyorken genç kız bir denizci ile tanışır. Askerliğini denizci olarak yapan genç çok yakışıklıdır. Genç kızla tanışırlar. Genç kız armatör babasının istediği kişilerle evlilik yapmak istememektedir. Askerliğini denizci olarak yapan bu yakışıklı gence gönlünü kaptırmış ve bir gün İstanbul’a ailesinden gizli kaçıp gelmiştir. Annesi özel araçla kızının peşinden İstanbul’a gelir kızını geri götürmek ister lakin genç kız kararlıdır. Yıldırım nikahıyla evlenirler. Zengin Armatörün kızı İstanbul' a kaçar kaçmasına da neye uğradığını şaşırır. Eee tabii ki o kadar zenginlikten fakirliğe düşmek zor olsa gerek. Armatör babası tarafından şımartılan bir dediği iki olmayan hizmetçilerle büyüyen genç kızın asıl dramı İstanbul da başlar. Sevgili okurlarım bu hayat hikâyesinin devamını yazmaya sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.