4.04.2014 14:49:02

İbrahim Özoral

Vatandaşlar her sabah kalkıp iş yerine gitmek için yollara döküldüklerinde, rastladığı vatandaşlarına selam verseler. Talebeler okullarının kapısından içeriye girerken gördükleri öğretmenlerine saygı gösterip sınıflarına girseler üniversitelerimizde profösörler ve talebeler, huzur ve güven içerisinde amfilerine girip, bilgileri değerlendirseler, mezun olduklarında iş bulmanın huzuru içeriside olmaları.
İşçi, memur iş yerlerine huzurla gidip gelmeleri. Ay sonunda ladıkları maaşları ile ailelerini rahatlıkla yaşatmaları geçindirmeleri. Yaz aylarında belirledikleri zamanlarda tatillerine gidebilmeleri. Her vatandaş devlet dairelerinde işlerini halletmeleri çocuklar derslerinden boş kalan zamanlarında belediyelerin yaptırdıkları çocuk park ve bahçelerinde, spor  alanlarında huzurla geçirmeleri.
Yollar tertemiz,caddelerde şöförlele birbirne saygılı ve kurallara uymaları. Belediye meclisindeki meclis üyeleri, toplantıları ile halkının rahat yaşamalarına katkı sağlamaları. Parti ayırma, kayırma düşüncelerinden uzak kalarak vatandaşın refahı ile uğraşmaları.
Partileri meclisteki toplantılarına iktidar ve muhalefeti eksiksiz devam edip kanunları ivedilikle çıkarmaları. Vatandaşlarına huzur ve güven vermeleri için mecliste ettikleri yeminleri unutmadan yerine getirmeleri. Her vatandaş evinin içerisindeki temizliği gibi, evini önünde de sokalarınında temiz olması ve katkı göstermeleri, belediyesine yardımcı olmaları, askere gitme zamanı gelen gençlerin kutlama törenlerinde abartısız, düzgün kazasız, hasarsız can güvenliğini düşünerek hareket etmeleri.
Halkını kandırmaya çalışan, Mütahhit iş sahiplerini titizlikle devlet güvenlikleri olarak onlara fırsat vermemeler. Anarşinin halk tarafından yaptığı taribatı göz önüne getirip bu belayı birlik ve beraberlik içerinde devletine yardımcı olarak gereken hassasiyeti göstermeleri. Bu sözler kulaklara ne hoş gelmektedir. Bunları yerine getirmek her vatandaşın uyacağı kurallar değilmidir?
İşte beyler; birlik, beraberlik içerisinde yaşamak iyi ve güzel olmazmıydı. Bütün bu mesele kuralara uymanın kültür seferberliği ile olmanın devletin yandaşları ile el ele, yürek yüreğe, bu güzelliği yaşamaya inanması ve inandırması.
Saygılarımla.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.