1.12.2023 15:21:00

Prof. Dr. Hasan HASRAT

 

Gündüz Bayram Kimdir?

Her kadın güzel, bakımlı ve genç olmak ister. Yüz kozmetolojisi, kadınların erken yaşlanma ve estetik kusurlara karşı etkili bir şekilde mücadele etmesine yardımcı olur. Aparat ve iğne işlemleri yüz ve vücudun sağlığına ve gençleşmesine yönelik yöntemlerdir. En çeşitli problemler, modern yöntemler kullanılarak yeterince hızlı bir şekilde çözülebilir. Kozmetolojik prosedürlerin her biri belirli bir sorunu çözmeyi amaçladığından, işlemden önce bir güzellik uzmanına danışmak gerekir. Yalnızca bir profesyonel sizi doğru yöne yönlendirebilir. Estetik prosedürlerin gerçekleştirilmesi şu anda en populer konulardan biridir. Ancak giderek yaygınlaşan bu işlemler doğru şekilde yapılmazsa komplikasyonlar ortaya çıkar. Estetik mağdurlarının en büyük sorunu yapay jellerin dokulardan uzaklaştırılmasıdır.

Başvuracağınız profesyonel doktor Dermatovenerolog Gündüz Bayram bu işin ustasıdır.Aslen İzmirli olan Gündüz Bayram, 5 Haziran 1984'te Ağdam şehrinde doğdu. Dr. Gündüz, zührevi hastalıklar konusunda eğitimini İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nde aldı. Öğrenimini tamamladıktan sonra Azerbaycan'a dönen Dr. Gündüz, deneyim kazanmak amacıyla 5 numaralı klinikte Dr. Elman'ın yanında asistan olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Dr. Davud My Med, Azerline, Ahu kliniklerinde çalışarak büyük tecrübe kazandı. Dr. Gündüz şu anda Aspera kliniğinde dermatovenerolog olarak çalışmaktadır. Yapay jellerin giderilmesi konusunda %100 garanti veren tek doktordur, ayrıca yüz rekonstrüksiyonu, yanık ve keloid skar restorasyonu, yüz germe, plazma tedavisi, botoks, brefloplasti gibi birçok işlemi de gerçekleştirmektedir. 

Gündüz doktorun temel farkı, yapay jelleri ameliyatsız bir şekilde çıkarması, yani sentetik ve benzeri kimyasalların herhangi bir cerrahi alete gerek kalmadan cilt altındaki dokulardan uzaklaştırılmasıdır. Doktor, yapay jellerin günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğunu düşünüyor ve kendisine en çok hastalar bu nedenle başvuruyor. Hatta profesyonel olmayanlar bile hastalarına sadece yapay jel değil, birçok madde enjekte edecek kadar arttı ve bu da daha büyük komplikasyonlara yol açıyor. Doktor, kişilerin gerçekten ihtiyaç duymadıkça estetik işlemlere bağımlı hale gelmemesi gerektiğini tavsiye ediyor. Doğal güzelliklerinin farkına varsınlar ve onu korumaya çalışsınlar. 

Bunun için beslenmeye dikkat etmeleri, günde 2 litre su içmeleri, uyku düzenlerini düzenlemeleri, teknolojik cihazların ışınlarından mümkün olduğunca korunmaları ve iyot eksikliğini elimine etmek için açık havada, deniz kenarında yürüyüş yapmaları gerekiyor. 

Doktor, terlemeyi önleyici botoksun tehlikeleri konusunda hastaların bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söylüyor. Bu nedenle birçok kişi, ter bezlerini tıkayan ve ter yoluyla atılan toksinlerin vücutta birikmesine neden olan terlemeyi önlemek için Botoks yaptırır. Botoksun son kullanma tarihi geçtikten sonra hasta daha fazla terlemeye ve daha keskin bir kokuya sahip olmaya başlar. Dr. Gündüz, genel olarak tüm bu sorunların arkasında yatan temel sorunun, hasta ile doktor arasında doğru iletişimin kurulamaması olduğunu düşünüyor. Doktor veya güzellik uzmanı seçerken hastaların önceden en az 10-15 dakika doktora danışması, doğru soruları sorması, kendisine verilen cevapların doğruluğunu analiz edebilmesi, dolgu, botoks, vb. doktorun veya güzellik uzmanının kullanacağı. Görmeli, kullanım süresine dikkat etmeli. Ayrıca doktorların ve güzellik uzmanlarının hastalara karşı sabırlı olmaları, onları doğru yönlendirebilmeleri ve işlemler öncesinde hazırlık aşamasını takip etmeleri gerekmektedir. Sonucun iç açıcı olması için doktor ve hasta arasında karşılıklı güven ve anlayış olmalıdır. Dr. Gündüz Bayram'ın da belirttiği gibi kendinizi güzelleştirmeye çalışırken sağlığınızı kaybetmemek için profesyonellere yönelin.

 


Aftandil Musayev
1.12.2023 16:52:03
Xalqa xidmət etmək kimi şərəfli yolda Dok. Gündüz bəyə Uğurlar arzulayıram

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.