Tarih: 09.03.2022 17:19 Güncelleme: 09.03.2022 17:19

Rüzgar BÜYÜKTANKAYA

Ekmek

Kıymetli okurlarım hepimiz mutluluğu hak ediyoruz. Mutluluk inanılmaz huzur verici değil mi...? İnsan başka bir şey düşünmek istemez o an. Oysa iletişim kurduğumuzu sandığımız kişilerle aslında mutlu olduğumuzu düşündüğümüz o an görmezden geldiğimiz şeylerin farkında mıyız?

Mutlu olmak görmezden gelmek konusunda ustalaşmaktır...!

Nedir bu görmezden gelmek konusunda ustalaşmak....

Hemen açalım; ilişkilerimizde aslında bize yanlış gelen birçok konu vardır. Örneğin eşinizin bize sabah uykusundan fedakârlık edip kahvaltı hazırlamaması ya da vakti olmasına rağmen yarın giyeceğimiz gömleğimizi yıkayıp ütülememesi gibi. Biz mutlu olduğumuzu düşünerek bunun gibi olayları görmezden geliriz. Kızıp bağırmayız sinirlenmeyiz. Zaman içinde yapılan hataları örtmek görmezden gelmek bize mutluluk getirir. Huzurumuzu bozmak istemediğimizden susarız. Tabi ki bu demek değil ki her hatanın üstünü örteceğiz. Hayır, örtmeden düzelmesine yardımcı olacağız. Aksi takdirde zaman içinde bu hatalar bizde birikir ve mutluluğu tersine çevirebilir. Göz yumduğumuz görmezden gelme konusunda ustalaştığımız durum bizi daha kötü bir duruma sokabilir.

Yapılan hataların anlayış içinde iyi bir iletişim diliyle karşı tarafa anlatılması gerekir. Bir erkeğin sabah saatlerinde işe giderken yaşadığı güçlükleri ev hanımına göstermek gerekir. Paranın kolay kazanılmadığı anlatılmalı. Eşinin kazancını doğru yerlere harcaması gerektiğini bilmeli. Har vurup harman savurmamalı.

Eskiden büyüklerimiz nasıl mutlu oldular nasıl mülk sahibi oldular. Erkek çalıştı kadın idaresini bildi. Günümüzde neden herkes Her şeyin sahibi olamıyor...? Çünkü idaremizi bilmiyoruz. İyi bir plan iyi bir bütçe düzenlemesi ve israfa son vererek mutluda olunur huzurda bulunur mülk sahibi de olunur. Ekmekleri çöplere ata ata israftan kaçamadık. Günümüzde ekmek pahalandı hadi şimdi yine atın bakalım çöpe. Atamayız çünkü pahalı. Eskiden büyüklerimiz o ekmekle papara yaparmış ekmek köftesi yaparmış yumurtalı ekmek kızartması yaparmış bir dilimini bile ziyan etmezlermiş. Dünyada bir dilim ekmeğe muhtaç milyonlarca insan var. İşte değerli dostlar pahalı olan birçok şey kıymetlidir. Eşimiz işimiz çocuklarımız yuvamız mutluluk huzur çok pahalı şeyler atmayalım kıymetini bilelim sahiplenelim. Kıymetli okurlarım huzurlu ve mutlu kalın.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.