6.09.2022 16:53:00

Rüzgar Büyüktankaya

Ne güzel bir şeydir insan yetiştirmek ...!

     Ôgretmenlerimiz yeni ismiyle eğitmenlerimiz siz ne güzel insanlarsınız düşünüyorum da bazen bir çocukla evde ebeveynler başa çıkamazken eğitmenlerimizde bu nasıl bir sabırdır onca çocuğa öğretmek hayata hazırlamak hiç bıkmadan usanmadan yıllarca aynı bilgileri her yıl farklı öğrencilere aktarmak ...

      Üsküdar Dilaver Cebeci ilkokulunda bir eğitmenle tanıştım okul öncesi öğrencilerine bu ne güzel davranış ne güzel şefkatli ne özverili bir eğitmen şaşırdım.Bizim zamanımızda eli sopalı yani cetvelli öğretmenlerimiz vardı.Okula ilk başladığımız zaman annem "eti bizim kemiği sizin "demişti öğretmenime. Hep düşünmüşümdür annem neden böyle birşey dedi diye.Sevgili okurlarım annem öğretmenime "biz size güveniyoruz siz bu çocuğu adam etmek için elinizden geleni yapın biz sorgulamayız" demişti .

      Demekki annem babam çok güveniyordu öğretmenime nitekimde öyle oldu etim onların kemiğim ailemindi.Lakin ceza yöntemini anlamamıştım  bir erkek öğretmenimiz vardı matematik öğretmenimiz yaramazlık yapan arkadaşlarımızın eline cetvelle öyle bir vuruyorduki cetvel ikinci vuruşta ikiye ayrılıyordu.Ögretmenimiz hırsını alamamış sinirini yenememiş olacakki arkadaşlarımızdan ikinci cetveli istiyordu . Arkadaslarımızın eli pancar gibi kıpkırmızı ve şişiyordu belki hatırlayanlarınız vardır öğrencinin velisi gelip evladıma neden vurdun demiyordu hani şu "eti senin kemiği benim" meselesi.

     Şiddet hayatımızın her yerine oturmuştu.Çok üzülüyorduk lakin bizde soramıyorduk neden konuşmuyorsun neden tekmeliyorsun neden tek ayak üstünde saatlerce bekletiyorsun diyemiyorduk.Onca yıl sınıflarda dirsek çürütmüş öğretmenlerimizin bazıları iletişimi şiddet olarak algılamıştı.Eminim onlarada iletişim böyle aktarılmıştı  şiddete uğrayan çocukta ileriki yıllarda eşine çocuğuna aynı muameleyi yaptı ya da tam aksi yaşandı.Yaz tatillerinde camiye kuran kursuna gidiyorduk hayda hocanın elinde kızılcık sopası konuşan olursa kafamıza hoca kızılcık sopasıyla vuruyordu.Demekki şefkat yerine iletişimi şiddet olarak almıştık.Neyseki o yıllar geride kaldı.Bende o kızılcık sopasından nasibini almışlardanım.

     Günümüzde eğitmenlerimiz istisnalar hariç daha bilinçli daha aydın görevlerini yerine getiriyorlar.Dilaver Cebeci ilkokulu öğretmeni Başak hanım başta olmak üzere tüm eğitmenlerimize okul müdürlerimize yeni dönem okul yılında başarılar diliyorum sevecen şefkatli huzurlu bir yıl geçirmenizi diliyorum .


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.