29.06.2023 12:39:00

Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK

Dünya Antrenörler Günü Ödül Töreni

21 Haziran 2023 tarihi Dünya Antrenörler günüydü ve bu anlamlı gün Türkiye’de ilk kez törensel anlamda Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası tarafından kutlandı. Sendika Başkanı Nihat Güler, tanıtım ve takdimleri yapan Mustafa Gürbüz, ayrıca organizasyona destek veren Cemal Çelik Vu Şu, Kung Fu, Karate ve diğer mücadele sporlarından gelen antrenör, yönetici ve bu sporlara büyük hizmet vermiş kişiliklere sahip isimlerdi. Ödüle layık görülerek davet edilmiş antrenörler 40 yıllarını doldurmuş olanlardı. İçlerinde belki daha eskiler de vardı. 

Fakat davetliler arasında bir antrenör daha vardı ki, o ilk antrenör diplomasını 60 yıl önce 1963 yılında almıştı. Judo dalında ilk antrenör, hakem, milli sporcu, teknik direktör ve 15 yıl bilfiil federasyon başkanlığı yapmış, Mücadele sporlarının her birinde yüksek siyah kuşaklı ve Dünya Judo federasyonu tarafından 2010 yılında 9. Dan derecesine layık görülmüş Prof. Dr. İbrahim Öztek’ti. O Türkiye’de belirli zaman dilimleri içinde Judo, Karate, Kuraş, Aikido, Vu Şu-Kungfu Federasyonları başkanlığı yaptığı gibi Dünyada da pek çok federasyonlara başkanlık etmiş duayen spor adamıdır. 3 dönem Türkiye Olimpian Derneği Başkanlığı da yaptığı gibi altın rozetli TMOK üyesidir.

 

Öztek ödülünü alıp, teşekkür ettikten sonra organizasyonu düzenleyen Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler’e Aba Güreşi Onur şilti ile zamanında kullanılan bugün tarih olmuş Türkiye Judo, Kuraş, Aikido, Vuşu Federasyonu bayrağını ve Türkiye’nin mücadele sporlarındaki kendisine ait ilk antrenör diplomasını armağan etti.

Prof. Dr. İbrahim Öztek şunları söyledi; Bugün burada bulunan antrenör arkadaşlarım gençlerimizi sigara, alkol ve uyuşturucudan uzaklaştırarak, onlara özel yetenekler, fiziki kabiliyet ve güzel ahlak kazandırarak, çok büyük bir hizmet veriyorlar. Onlar Gılgamış’tan, Hitit’lerin Kaptugilerinden Oğuz Kağanın dan, Bilge Kağan, Alpaslan, Fatih, Yavuz, Kanuni ve Mustafa Kemal Atatürk’ten gelen cesaret, kahramanlık ve savaşçı ruh ile Avrupa ve Dünyada şampiyonluklar elde eden cengaverler yetiştiriyor. “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” denilen bir kültürden geliyoruz. Bizim değerli antrenörlerimizin birçoğu da bu sporları Çin’e, Japonya’ya giderek öğrendiler ve bu sanatları Türkiye’ye getirdiler. Ben bir federasyon başkanı olarak antrenörlerimin önüne hiçbir zaman yabancı antrenör geçirmedim. Antrenörlerime her zaman sonsuz güven duydum. Sadece kurs ve seminerlerle eksiklerini tamamlamaya gayret gösterdim. Sonuç ortada çok kısa bir zaman içinde sporcularımız Türkiye’nin en başarılı sporcuları oldu. Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda dereceler kazandılar. Bütün bunları siz antrenör kardeşlerimize borçluyuz. Hepinizi kutluyor ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.