17.06.2023 15:58:00

Sabri ARIMAN

Dostlar Kervanı..! (1)

Dün çok sevdiğimiz genç bir girişimci evladimizin iş yeri açılışına katıldık. Cuma namazı sonrası. Zeytinburnu nundan ziyaretime gelen iş insanı kardeşim Hacı Abdurrahman Damaoğlu ile birlikte gittik hayırlı olsuna.İnsanların kimi oturup yemek yiyor sohpet ediyor, kimi ayakta durup sohpet ediyor. Gelenlerin arasında iş insanları var özelde ve devletde yöneticilik yapan var. Değişik kurumlardan insanlar var velhasıl. Organizeyi yapanlar gelen misafirleri kategorize etmişler. Özellikle lokantanın üst katına A takımında(Rahmetli Savaş Ay ın A takımı değil) olanları dağvet ediyorlar ağırlıyorlar. Aman Allah'ım yemekte bile ayrımcılık yapıyorlar. 

Kompleksin cahilliğin zavallılığın doruk noktası. Aşağıdaki salondada bizim gibi sade vatandaşlar oturup yedik sohpet ettik. Buraya kadar bile yapılan rezilliği görmeyebiliriz. A takımı diye adlandirdiklari insanlara yalakalık olsun diye şirin görünme zavallılığı içinde olanlar yapmıştır diyelim. Siyasilere ne demeli. Hele hele AKP lilere (Ak partililer değil))Akp liler İlçe başkanı Mustafa Günaydın geldi Yanımda Zeytinburnu'ndan gelen kardeşim Abdurrahman Damaoğlu onun kırk yıllık arkadaşı lütfen elimizi sıktı oturmadan hatırımızı sormadan A takımının yanına çıktı. Sonra yardımcısı geldi selam verdi ben A takımının yanına çıkayım dedi. 

Sonra gelen bütün AKP li yöneticiler hep aynı şeyi uyguladı. Benim arkadaşım genede oradan ayrılırken başkana çıkayım Allahaısmarladık  diyeyim dedi nezakete bakın. Aldığı cevap yarım saat sonra biraz sohpet ederdik oldu. Yarabbim bu ihlaslı namazlı inançlı Mustafa Günaydın da makam zehirlenmesi yaşayanlar arasına girmiş. Vah benim başıma gelenler. Bitirirken açılışta İlçe kaymakamımız yoktu. Pek sevmiyor açılışlara gitmeyi. Halbuki buraya gelebilirdi A takımı ile halk yan yana değildi. Bilemiyorum belki biz ayrıldıktan sonra gelmişmidir. Özel bir açılışta bile insanları kategorize etmek ne kadar çirkindir. 

Emniyet müdürünüde görmedim. Tabii oda A takımının olduğu yerdemiydi de görmedik Bilemiyorum. Geçenlerde şimdi MİT müsteşarı olan İbrahim Kalın beyin PEYGAMBER EFENDİMİZ le ilgili bir paylaşımını dinledim. Şiir güzelliğindeki anlatısını eminim sizde dinlemişsinizdir. PEYGAMBER efendimizi yüz yüze görmemiş bir insan hışımla peygamberimizin olduğu topluluğa giriyor ve yüksek sesle Muhammet kim diyor. Bu kadar. Rabbim gururdan kibirden riyadan insanları kategorize etmekten muhafaza eylesin. Hayırlı hafta sonları.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.