22.01.2016 13:35:35

Ercan BAŞ

 DEVLET ANA , DEVLET BABA...

Sen nasıl bir ana ,babasın ki, koyduğun yasalarla yıllar boyu düzgün,mazlum insanları fırsatçı,kurnaz hainlere ezdirdin..İnsanları cinsiyetine göre ötekileştirdin.Tüm bir cinsi genelleme yapıp kötü ilan ederek koydun yasalarını.

Oysa ne tüm kadınlar iyi, ne de tüm erkekler kötü..

Ne tüm kadınlar kötü, ne de tüm erkekler iyi..

İyi insan ,kötü İnsan var..
Kadını korumana bir sözüm yok.Ama gerçekten mağdur olan ,ezilen kadını koruyamıyorsun..Erkeğin kurnazı,fırsatçısı, şiddet yanlışı kadını sindirip, korkutup zaten nafaka falan ödemiyor..Kadın korkudan çocukları varsa eğer, çocuklarına bile para lafı edemiyor..
Ödeyen, işsiz olup ödeyemeyen hapis yatan yasa mağdurları bunları yapmıyor.Onlar yasaların dışında davramazlar çünkü..Yasalara boyun eğiyor, sürekli borçlanıyor, gerekirse hapiste yatıyor ama kadına asla şiddet uygulamıyor., ya da birİlerinden borç,harç bulup,buluşturup yatırıyor..çalışıyorsa zaten direk maaşından kesiliyor..Kadının kurnazı,fırsatçısı bu koyduğun yasalardan dibine kadar yararlanıyor.


Anacığım, Babacığım
Yasalar iyileri kötülerden korumak için mi, yoksa kötülere iyileri ezdirmek için mi VARLAR..
Düzgün insanlar yalan bilmez,hile bilmez , iftira bilmez, kurnazlık, hainlik bilmez..bu nedenle eşitlik içermeyen, adaletsiz yasalardan hep onlar mağdur olur..İçlerine kapanırlar çaresizlikten derin bir Haksızlığa Uğramışlık Sendromu ve Adalete güven duyguları kaybolmuş bir biçimde..Ve normal bir insanken ,işsiz kalıp nafaka borçları dağ gibi olup, bir kaç kez hapse girip çıkınca cinnet noktalarına gelebilirler..bu çok tehlikelidir..Sağlıklı bir insan bu yasalarla psikolojik sorunlu hale gelebiliyor..
Eğer sen gerçekten Devlet Baba isen, Devlet Ana diyorsan kendine, tüm evlatlarına eşit ve İNSAN haklarına uygun davranmalısın yasalarınla..
Bir cinsi koruyacağım diye ayarları kaçırıp diğer cinsi yok saymak yakışır mı ana,babaya..Bir tarafı memnun ederken .diğer tarafı kendinden soğutamazsın bu kadar.İnsan evlatlarını nasıl ayırabilir, nasıl birini ötekileştirebilir ? 


1- süresiz nafakaya hakkaniyet ölçülerinde süre sınırı getirmelisin..kimse ömür boyu birinin geçimini üstelenemez.Kimse ömür boyu bitmeyen bir borç yükünün altına sokulamaz .bunun bir sınırı olmalı..bu süre belirlenirlen ise evlilik süresi, kadının yaşı,sağlık durumu, çocuğu olup olmadığı, mesleği olduğu halde çalışmıyor mu, herhangi bir iş başvurusunda bulunmuş mu, işinden keyfi mi ayrılmış,çıkarılmış mı ? gibi soruları senin araştırman gerekmez mi ? dikkat et ! tamamen kaldır demiyorum süre sınırı istiyorum senden..


2- oğlu işsiz olup hapse girmesin diye nafaka borcunu yatıran analar kadın değil mi ? Onlar neden korunmuyor o zaman ? Üç,beş ay evli kalmış, en ufak bir tartışmada bavulunu toplayıp giden ,boşanma davası açan ,çocuğu dahi olmayıp kendine ömür boyu nafaka bağlatan ,her yıl da arttırma davası açan ,erkeğin hayatına kabus gibi çökmüş, onun yeniden hayat kurmasına engel olan kadınları görmüyor musun? 
Konumuz gerçekten kötü kocalar tarafından mağdur edilen kadınlar değil..onları elbette koruyacaksın..Ama iyiyi ,kötüyü ayırt etmek senin görevin Devlet Ana..


Kurunun yanında yaşı yakamazsın yasalarınla..eşit kusurlu olup ta ki bu eşit kusur kararı verilirken de ,yalancı şahitlerle iftira edilen insanları da unutma lütfen..tüm erkekler kötü algısıyla veriliyor bu kararlar çoğu zaman..toplumda bir cinsin tamamı kötü olabilir mi? Mümkün mü bu ? ama yasalar öyle ne yazık ki ? Bir kaç kez hapse giren normal sağlıklı bir insan ne hale gelir hiç düşündün mü ? 
3- ya mal gibi hacz edilen ruhları paramparça çocuklar ? Onları ne kadar düşünüyorsun Devlet baba..Adam icra parasını yatırıyor,kalkıyor bir şehirden diğerine gidiyor çocuğuna hasret, çocuğuna dokunmak için..bir bakıyor ki kapı duvar,,Kadın çocuğu almış,bir yerlere gitmiş..şimdi bu adam naapsın ? 


Çocuklarla babaların görüş süreleri ayda iki kez yeterli mi sence Babacığım..

Çocuk sadece velayeti alan ebeveyne mi ait ? Tek başına mı meydana getirdi o çocuğu..Velayeti almayan insan değil mi ? ana ya da baba değil mi ? Duygusuz robot mu bu insanlar yoksa ? Ya anneanneler, babaanneler, dedeler ,halalar ,teyzeler naapsın..hasretten ölsünler mi dokunamadıkları bu çocuklara,,,Ruhları paramparça, yürekleri bu çocukların hasreti ile kor olmuş bu insanlar senin evladın değil mi ? 


Çocuk göstermemenin intikam ve nefret aracı olarak kullanılmayacağını sen öğreteceksin gerek yasalarını düzenleyerek gerek eğitim ile..bunlar senin görevin değil mi anacığım..bu insanlar işsiz kalırsa ne olacak..nasıl yatıracak nafakayı,icrayı..O zaman hiç göremeyecek mi çocuğunu ? bu insanlara iş bulmak, işsiz kalmalarını önlemek devlet ana olarak senin görevin değil midir ? Ya da iş bulana kadar bu çocukları mağdur etmemek ... Hapse girince ne oluyor biliyor musun..hem o çocuk mağdur oluyor, hem de yeniden evlenmişse eşi,çocukları mağdur oluyor,biliyor musun ? hapse atmak çözüm müdür ? 


4- bu kadarcık görüş saatleri ile zaten uzaklaştırıyorsun çocukları diğer ebeveynden..buna bir de kin ve intikam duyguları eklenince bir yığın EYS li çocuk oluyor toplumda...normal ,sağlıklı bir çocuk ancak bu şekilde bu hale getirilebilir..sen çocuk ol bakalım, icra memurları ,polisler eşliğinde babanı ya da anneni gör ya da göreme..ne hale gelirsin bir düşün..Bu duygularla büyümüş olan çocuklarla ileride yine uğraşacak olan sensin,Unutma ! EYS nin ciddi bir travma , bir psikolojik rahatsızlık olduğunu neden kabul etmiyor,neden önlem almıyorsun...bu çocuklara,bu topluma yazık değil mi ? İleride bunun acısını yine sen çekeceksin ..çünkü bu evlatlar bunları hak etmiyor... Madende çalışıp üç ay evli kalıp,kendisini terkeden kadına her gün yerin altına girip ,yüzü gözü kapkara yerin altından ' bugün de ölmedim, Şükür yaşıyorum ' diyen ,binbir riskle kazanıp,beş yıldır her ay bu kadının hesabına para yatıran işçi senin evladın değil mi ?


Ya da sırf bir kadının nefret,kin, intikam duygularıyla , sırf çocuğu kendi şahsi menfaatlari yüzünden alıkoyan ve bir oğlunu toprağa vermiş şehit anasına bunu reva gören kadını niçin cezalandırmıyorsun ? aynı ismi taşıyan hayatta kalan tek oğlunun oğlunu,torununu görmekten mahrum bırakılan bu babaanne senin evladın değil mi ?
Çok örnekler verebilirİm sana Devlet Baba...


5- 6284 isimli yasayla sadece sözlü beyanla ,kanıtsız evden uzaklaştırılan sokağa atılan adam,gidecek yeri de yoksa ne yapar ? Bunun kanıta dayandırılması gerekmez mi ? bunun yerine çocukların hatırına , iki eşi uzlaştıracak,dengeyi bulacak bazı birimler olsa kötü mü olur ? 


KÖR OLMA DA GÖR BİZİ ! 

Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu adına
Birsel İlknur/ Musa Baş/Serhat Kaplan/ Ercan Baş

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.