1.03.2023 10:47:00

Rüzgar Büyüktankaya

                       DEPREM

 Deprem sonrası bozulan psikolojik durum tüm Türkiye'ye de aldı başını gidiyor.Bugüne kadar böylesi önemli bir durum için neden hazırlıklı değildik uyarılar olmasına rağmen Güneydoğu için hiçbirşey yapılamazmıydı neden duyarlı olunmadı gibi aklımızda deli sorular neden diyeceksiniz yetkililer olası İstanbul depremi için harekete geçti ve 1.5 milyon konut taşınıyor.93 riskli okul tahliye edildi.

      Bakan Murat Kurumun açıklaması bu yönde peki neden güneydoğu illerimiz içinde aynı girişimde bulunulmadı ...?

   

   DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR 

           Depremle birlikte korku başladı hepimizde acılar içimizde derin yaralar gördüğümüz karşılaştığımız korkunç tablolar uzun süre hafızalarımızdan silinmeyecek görüntüler peki bu yaralar nasıl iyileşecek tekrar hayata nasıl tutunacagız gelin hep birlikte bakalım.

      Öncelikle ülkemizin deprem gerçeğini kabul etmeyi öğreneceğiz 

      İnsanoğlunun kendini yenileme gibi bir özelliği vardır bu özellik hani parmağınız kesilir zaman içinde kendi kendine kesik yerdeki hücreler yenilenir  ve açığı kapatır ya işte tamda burada ,

 "zaman herşeyin ilacıdır" diyebiliriz .

     Acılar çok yeni çok taze tablolar çok korkunç hele bunu birebir sahada  yaşadıysanız deprem felaketi yetişkinler çocuklar yaşlılar hayvanlar için depremi yaşayan yaşamayan herkes için korkunç acı bir durum sizi anlayabiliyormuyuz hayır anlamaya çalışıyoruz.O deprem anını yaşamayan o korkuyla yüzleşmeyen hiç kimse anlayamaz.

 O halde bölgemizden ayrılmak Ata yurdumuzu terketmek çözüm değil acılar sizinle heryere gelecektir aynı acıyı yaşayan insanlarla içiçe yanyana sırt sırta bütüncül olarak daha çabuk iyileşilir kalıcı çözümdür bu .Nereye giderseniz gidin sizi kimse anlamayacak ordaki insanlar deprem anını yaşamadıki sizi nasıl anlasınlar.

    Haydi birbirinize sarılın topraklarınıza sımsıkı sarılın hergün yaptığınız gibi rutin işlerinizi yapın dışarı çıkın deprem gerçeğiyle yüzleşin çadırda konteyner da her nerede kalıyorsanız tanıdığınız tanımadığınız insanları ziyaret edin hatırlarını sorun aynı felaketi yaşayan insanlarla dertleşin sizde yaşlı çocuk demeden ihtiyacı olanlara el uzatın bir bardak su verin hiç tanımadığınız birine sarılın kucaklaşın acılar insanları birbirine yakınlaştırır.

         DEPREM ÜLKESİ TÜRKİYE 

          

Her nereye gidersek gidelim deprem riski heryerde var deprem sonrası İstanbul'a gelenler İstanbul'da da deprem bekleniyor yani kaçmak gitmek korkuya çare değil korku öfkeyi doğurur.

      Korkuyla öfkelenen insan çevresine zarar verebilir sakin olmaya çalışalım günlük meşgul olacağımız işler bulalım zihnimiz ölüm korkusuyla meşgul olmasın ölüm kaçınılmaz bize ölümü unutturan ne..? Dünya işleri...

       Kendinizi dünya işleriyle meşgul edin ki tekrar umutlar yeşersin acılar sancılar yavaşlasın bu hayatta neler unutulmadı ki bu da unutulmasada geçecek hani zaman ilaçtır demiştik ya işte zamanın böyle bir özelliği var unutmasanızda her an acıları yaşamıyorsunuz gülüyorsunuz eğleniyorsunuz  birçok şeyi yapıyorsunuz unutmasanızda yaşıyorsunuz nefes alıyorsunuz ve hayat tüm sorumluluğuyla devam ediyor .

     Benim hic kimsem kalmadımı diyorsun tutunacak dalın yok unutma her insanın hayata tutunmak için mutlak bir sebebi vardır sanada kapılar açılacak ikinci hayatını sana lutfeden yaradan senin içinde yenilikler tutunacak bir dal düşünmüştür.

Haydi şimdi kalk ve git bir ağaca bir insana bir hayvana hiç tanımasan da sarıl o seni anlayacak ve içinde umut ışıkları yakacaktır

               HAYATA TUTUN

  Lütfen hayatı bırakma senin içinde umutlar var gelecek var aşklar sevgiler mutluluklar hayaller var lütfen hayata tutun.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.