14.10.2013 11:42:55

M.Mustafa Karayün

 Efendim uzunca bir aradan sonra yeni bir yazıyla birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Siyaset hızlandı, herkes rengini belli etmeye başladı. Ada adayları çalışmalarına hız verdi. Fakat Ak Parti Büyükçekmece'de adı hiç ortalıkta olmayan fakat yukarıdan aşağıya düşen dedikodularda adı sıkça duyduğumuz bir isim var 'İlyas Çakır' Belediye meclis üyesi olmasının yanı sıra daha evvelde Belediye Başkan Aday Adaylığı süreci olmuştu Çakır'ın. 
Fakat şimdilerde sessiz sedasız çalışıyor duyduğumuz kadarıyla. Kendisiyle daha evvel sohbet fırsatı bulmuştum, gerçekten ilginç fikirleri var. Projelerini duyup'ta hayrete düşmemek mümkün değil. Genel Merkezde adının sıkça geçtiği sağlam kanallarca kulağıma geldi, bir rivayet de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın köylüsü olan İlyas Çakır'a söz verdiği yönünde.  Elbette biz söylentileri sizlere aktarıyoruz, görelim bakalım Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler. 


Öte yandan CHP'den aday adayı olan isimler mevcut, hararetle de çalışıyorlar. Hatta Mehtap Tazegül'ün 'Aday Olursam AKP'ye fark atarım' şeklinde bir demecini okumuştum. CHP'den aday adayı olan arkadaşlarımızın öncelikle Büyükçekmece'de su götürmez bir gerçek olan Dr. Hasan Akgün'e fark atmaları sonrasında AKP'ye göz dikmeleri gerekir, Akgün'e fark atmaları mümkünmüdür? Allah'tan ümit kesilmez. Ak Parti'nin bölgedeki gücü inkar edilemez. Genel Seçimlerde bölgeden iktidar olarak çıkan Ak Parti'nin doğru aday seçeneği ile seçimleri alabileceği bilinmelidir. Fikrimce CHP'nin Dr. Hasan Akgün olmadan Büyükçekmece'de iktidar olması ise hayallerde bile zordur. 

Ak Parti ve CHP'nin doğru hamleler yaptığı bir süreç geçirirsek, Büyükeçekmece'de kıran kırana bir mücadele olacağından şüphem yok. Fakat şüphesiz Belediye Başkan Adayının önemi olduğu kadar Meclis listesinin de önemi büyüktür. Daha açık olmak gerekirse Meclisini doğru kuran seçimde bir adım önde olur. 

Kalın Sağlıcakla. 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.