18.08.2017 18:21:20

Nezir Karayün

Dile kolay, tam 18 yıldır Büyükçekmece Belediyesi, Uluslararası kültür sanat festivali düzenliyor. Bu kültür sanat festivallerinin arasında ise Dünya birinciliği yer alıyor. Hem de 4 kere kazanılmış bir birincilik...

Ülkemizin böylesine zor ve karmaşık bir zamandan geçtiği;  insanların ırk, dil, mezhep ayrımı yaptığı bir ortamda 64 ülkeden 1360 sanat elçisini bir araya getirmek zor iş vesselam. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bu işi tam 18 yıldır hakkını vererek yapıyor, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerek. Yapılan bu hizmetin ülkemize kültür ve sanat anlamında ciddi katkılar sağladığının da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Düzenlenen festivaller sadece eğlence ve danstan ibaret değil. Tüm dünyaya bir örnek teşkil eden Büyükçekmece, herkese barışın sağlanabileceğini kanıtlıyor.

Başkan Hasan Akgün'ün sloganı ise bu konuya cuk oturacak cinsten. 'Sevgi birbirimize, Barış hepimize'

Hasan Akgün göreve geldiği günden bu yana, yıllardır vatandaşın refahını düşünen bir belediyecilik anlayışı ile hareket ediyor etmesine fakat, hemen hemen her yıl Kültür Sanat Festivallerinde yaşanan büyük bir sıkıntıyı dile getirmek isterim. Birçok sanatsal etkinliğin yanı sıra ünlü sanatçıların da konserler verdiği festivaller tarih kokan Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün hemen yanında bulunan Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da gerçekleşiyor. Konserlerin olacağı gün yoğunluk, daha konser alanına gitmeden yollardan araç trafiği ile başlıyor. Kültür Park'ın içine girdiğimizde piknik yapanlardan tutun yürüyüşe çıkan, açılan sergileri gezen birçok mutlu insan ayrıca gezecek veya oturacak yer bulamadığı için sıkıntıya düşen insanları da görmek mümkün.

Amfi Tiyatroya doğru ilerlediğinizde adeta izdiham yaşanıyor. Oturacak yer kalmayınca insanların yerlere serildiğini görüyorsunuz. Öyle ki güvenlik görevlileri, yürüyecek yer olmadığını söyleyerek biz basın mensuplarını bile sahne yakınına alamıyor.

64 ülkeden binlerce misafir ağırlayan Büyükçekmece Belediyesi, acilen daha büyük bir alana geçiş yapmalı. Hem misafirlerinin hem de ev sahibi olan Büyükçekmece halkının ferah bir şekilde bu festivalin tadını çıkarabilmesi adına mekan genişletme açısından bir çalışma içine mutlaka girilmelidir.

Kemal Sunal Amfi Tiyatro'nun göl tarafındaki boşluk alana doğru genişletilerek, İnsanların birbirini daha çok kucaklayabileceği, herkesin tüm etkinlikleri her taraftan izleyebileceği özel bir festival alanının oluşturulması hem Büyükçekmece Kültür Sanat etkinliklerine, hem de tüm İstanbul ve Türkiye geneline yakışan bir festival alanı yapılmalı.

19. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde 'Büyükçekmece'de Şenlik Var' diyebilmek umuduyla...

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.