14.08.2017 12:22:26

Nezir Karayün

Beylikdüzü Ak Parti'de Neler Olacak..?

Malum şu sıralar akıllarda ki büyük soru; AK Parti İlçe Başkanlığı'na kimler aday olacak, ya da mevcut başkanlar yoluna devam mı edecek..? AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat gider mi kalır mı? Bu soruların üstüne yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde bir değerlendirme yaptık. 
Bütün isimlerin İsmail Damat'ın yerine gelmesi yüksek muhtemel. Fakat diğer bir seçenek ise Damat'ın koltuğunu koruyup göreve devam etmesi.  Tüm bu aday olmaya muhtemel gözüyle bakılan isimler, bakalım tahminlerimizi doğru çıkartıp aday olacak mı? İsmail Damat koltuğunu devir mi edecek, yoksa yoluna kaldığı yerden devam mı edecek..? Hep beraber göreceğiz... 
Şimdi sizlerle o muhtemel isimleri değerlendirelim; 
Yaptığımız kamuoyu araştırmasında öncelikle eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük ismi hem İlçe Başkanlığı'nda hem de Belediye Başkanlığı adayları arasında en kuvvetli ihtimal olarak geçerken,  
Beylikdüzü eski Belediye Başkanı ve Beylikdüzü'ne ciddi hizmetler yapmış, İlçe Belediye Kurucu Başkanı Vehbi Orakçı, özellikle Yakuplu Mahallesi'nde gönüllerde taht kurmuş efsane başkan olarak anılan Mustafa Erdoğdu, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Atilla Yılmaz, Beylikdüzü'nün eski İlçe Başkanlarından Av. Celal Babayiğit, Kavaklı- Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Orhan Tıraşoğlu, Ak Parti kurucu üyelerinden İş Adamı Mahmut Küçükdoğan , Beylikdüzü eski belde kurucularından Beylikdüzü eski  Belediye Baskan yardımcısı Adnan Saraçoğlu, Beylikdüzü'nün iş adamlarından BBP Esenyurtta10 yıl boyunca ilçe başkanlığı yapmış, Beylikdüzü Marmara  Nevşehirliler Dernek Başkanlığı görevini yürütmekte olan 22 yildir da  Beylildüzü'nde ikamet eden Muammer Budak gibi isimler de aldığımız duyumlara gore İlçe Başkanlığı adayları arasında şimdiden gösterilen güçlü isimler arasında. AK Parti Genel Merkezi veya İl Teşkilatı'nın göstereceği bir kişi etrafında bu isimlerin bir araya gelmesi ve Beylikdüzü Belediyesi'ni alması yüksek muhtemel.

Önümüzdeki günlerde tüm Türkiye genelinde AK Parti İl ve İlçe Genel Kurulları seçimi yapılacak. Bu seçimde bazı üç dönemini dolduran İlçe Başkanları görevinden ayrılacak. Yeni İlçe Başkanlıkları içinde ise şimdiden yarış başlamış durumda. Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde en çok adayın çıkacağı gelen bilgiler arasında yer alırken, Beylikdüzü'nde mevcut ilçe başkanı İsmail Damat'ın muhtemelen yerini koruması bekleniyor. Ancak yeni çıkacak adaylar arasında da güçlü isimler olduğu aşikar. 

Şimdi o isimlere göz atalım; 
En güçlü adaylardan bir tanesi, Trabzonlu olması nedeniyle Mustafa Günaydın'ın ismi sıkça anılırken, saygın İş Adamı Günaydın'ın Beylikdüzü'nde çok geniş kitlelere hitap edeceği söyleniyor.  Belediye Başkanlığı ile ilgili bir talebi olmadığını belirttiği, sadece İlçe Başkanı olarak adaylığını koyacağı öne sürülen Günaydın'ın sloganı bile hazır; Beylikdüzü Gözünaydın, Geliyor Mustafa Günaydın..! Bir önceki ilçe Başkanlığı döneminde atamasının da yapıldığı söylenirken, İsmail Damat'ın koltuğa oturması sürpriz olmuştu...
Gelelim diğer muhtemel adaylara; Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Av. Mücahit Birinci, Beylikdüzü Vakfı Müdürü Ömer Faruk Koçyiğit, Saadet Partisi eski İlçe Başkanı Aytekin Erdem... Muhtemelen en sürpriz isimlerden bir tanesi  Beylikdüzü eski Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı olabilir. Birçok erkek aday arasından sıyrılması beklenen iki dönemdir Beylikdüzü Belediye Meclis Üyeliği yapan Ebru Habib tek kadın aday olarak öne çıkarken şu isimler de zikredilenler arasında; Cemil Yıldız ve Ömer Duman. 

Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi, bölgenin çokça yakından tanıdığı Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz'de İlçe Başkanlığı yarışında öne çıkan isimlerden bir tanesi. 

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Gümüşhane'den Ak Parti Milletvekili adayı Doktor Atilla Yılmaz hem ilçe başkanlığında hem de belediye başkanlığı adaylığı arasında ismi zikredilen kişiler arasında yer alıyor. 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.