13.12.2022 17:55:00

Burhan ÇINAR

BEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLSAYDIM

Ben Recep Tayyip Erdoğan olsaydım, çıkardım milletin kaşısına "Aziz milletim artık bu ülkeyi gençlerin yönetme zamanı gelmiştir. Akparti'de bundan böyle 60 yaşın üstündekiler devleti yönetecek koltuklara oturmayacaklardır. Önümüzdeki seçimlerden itibaren yönetimi gençlere emanet edeceğiz" derdim. Ve 60 yaşın üstündeki hiçkimseyi hiçbir şekilde aday göstermezdim.

Ülkemizde 65 yaşın üstündeki insanlar devlet memurluğuna devam edemiyorlar, sağlık raporu olmadan gayrimenkullerini tapu dairesinde satamıyorlar ancak ne yazık ki milletvekili oluyorlar, bakan oluyorlar hatta cumhurbaşkanı bile oluyorlar. Bu çok büyük bir tezattır.

İrdelediğimiz zaman dünya ülkelerinin bir çoğunda yöneticiler artık gençlerden oluşmaktadır. 65 yaşında sen artık devlet memuru olamazsın diye zorunlu olarak emekliye sevkettiğin kişiler bir bakıyorsunuz ki milletvekili olmuş, bakan olmuş, başbakan olmuş hatta cumhurbaşkanı olmuş. Gayrimenkulunu tapuda satamayan insanlar devlet yönetiminde hertürlü kararı alma selahiyetine kavuşmuşlar. Bu çelişkili bir uygulamadır. Bırakın ülkeyi genç nesiller yönetsinler. Yaşlılarda emeklilik hayatlarını yaşama imkanına kavuşsunlar, torunlarını sevsinler.

Bu konuda Bağımsız Türkiye Lideri Hüseyin Baş ilk defa ilk adımı atmıştır. Parti kadrolarının yüzde 40' nın 40 yaş altında olacağını deklare etmiştir.

Elinde ilaç poşetleri ile doktor doktor gezen, hergün bir avuç ilaç içen insanlar devleti yöneten kadroların içinde bulunmamalıdırlar. Onun için 65 yaşın üstüne siyaset yasaklanmalıdır.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.