3.08.2015 16:35:44

İlhan Beyazal

 Bugün savaşlar, zalimlikler ve barbarlıklar yeryüzünde en merhametsiz dönemini yaşamaktadır. Yeryüzünün merhamet pınarına ulaşıp yağmurun sonundaki gökkuşağı gibi masmavi gökyüzünde parıldamalıdır.

Gökyüzüne en çok yakışan gençliktir… Anadolu’nun münbit topraklarından peyda olmuş yeryüzüne adaleti, hakkı ve hakikati yayma mesuliyetini üstlenmiş bir gençlik…

Ne iktidarın gölgesinde serinleyen; ne zalimin yanında saf tutan, nede çağın mavracı yaklaşımları ile; hayatımızın içindeki hayat yokluğuna karşı, ruhundaki aşkın yokluğuna karşı, vicdanındaki mesuliyetin yokluğuna karşı, dimdik ayakta durabilen ve direnen bir gençlik ile hakikat yürüyüşünü ebediyete kadar devam ettirmelidir.

Sözde Modern dünya, yaşanan barbarlıklar ve kültürel dejenerasyon, gençlerin boş bir ruha ve dolu bir mideye sahip olarak “insan” özelliklerinin en kötü kombinasyonunu ortaya koymaktadır. Oysaki gençlik her çağın en dinamik ve duyarlı toplumsal kesimi olarak her zaman içinde bulunmuş olduğu toplumun değiştirici gücüdür. Modernite kavramı hegomon güçlerin ortaya koyduğu daha doğrusu dayattığı kavramlar ile sadece Anadolu gençlerini değil bütün dünya gençlerini tehdit etmekte ve bedenlerin içerisinde sahip oldukları özgür ruhlara nişan alınmaktadır. Dünya gençleri fikirleri ve yaşam tarzları her ne olursa olsun dayatılan ve tek tipleştirilen kapitalist düzenin saldırılarına göğüs germeli hem geleneksel değerlerini hem de özgür ruhlarını muhafaza etmelidir.
Gençler siyasetin yoz çarkında popülizmi aramamalıdır. Gençler, siyasetin terimsel karşılığını yeniden ortaya koymalı ve idealizmin ahlak felsefesini, hak ve adalet uğrunda girişeceği bir mücadele için; farklı görüş ve düşüncelerde hatta farklı inanç ve mezheplerden bir araya gelerek ortak düşmana karşı birlik çağrısını ve birlikte hareket etme şuurunu kazanmalıdır.

Merhametsiz ve adaletsiz dünya ya karşı kuvveti kendi ruh dünyasında arayacak, gerçeklerin güneşin de gönülleri birleştirecek aşk ve iman ile merhamet pınarından yudumlayacağı o ilahi mevhumlar, gelecek yüz yılın gençliğine bir hürriyet iksiri olarak tesir edecektir.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.