1.02.2016 10:55:40

Mehmet Uzun

Merhaba değerli okurlar Öncelikle ülkemizin üzerindeki bu kara bulutların Bir an önce dağılması en büyük dileğimdir. Yaklaşık kırk yıldır bu bölgede yani Büyükçekmece Tepecikte oturuyorum. Bilen okurlarım benim geçmişimi az çok bilir Bilmeyenler için kısa bir özet yapmak isterim. Fabrika işçisi bir babanın oğluyum Kendi iş yerim Var emeğimle çalışıp dosta düşmana muhtaç olmuyorum Çok şükür Yani kendi kendimin hem efendisiyim hemde kölesi Bu beni hiz rahatsız etmiyor.Aksine dik durmamı sağlıyor.

1990 Yılıyla 2004 Yılları arasında siyasete bulaştırdılar yani beni ittiler ve gittiler. 14 yıl bir fiil siyasetin içinde yerel siyasetin içinde faal olarak bulundum. İlk başlarda vatan millet sakarya yol haritamdı ama geçen bu süre içerisinde hiçte öğle olmadığına şahit oldum. Bir dönem Tepecik belediyesi Meclis üyeliği görevimi yaptım bazen işimi gücümü terk edip vatandaşın işlerine koştum. Muhalefette olmama rağmen canla başla çalıştım.O dönemde siyaset yapanlar beni iyi tanırlar. Alnım her zaman Aktır şükürler olsun Kendi kızım üniversitede okurken maddi durumum iyi olmamasına rağmen belediyenin verdiği bursu almadım.

Dönemin belediye başkanının bir kaç arkadaşla beni yurt dışı Gezisi için uçak biletim otel rezervasyonum olduğu halde 15 gün tatili kamu parasından karşılanıyor diye reddettim. 5 yıl boyunca bütün meclis oturumlarında vatandaşın aleyhine hiç bir konuda olur vermedim.Hatta bir kaç tane sadece benim red verdiğim oturumlar olmuştur. Bu bölgede AK PARTİ nin ilk kurulduğu günlerde ilk beşte yada ondaydım. Dönemin genel başkanı şimdiki cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyle Bir kaç kez bölge için ve parti için birebir konuşmuş paylaşmıştım bölgemizdeki halleri 2002 deki Bilal ERDOĞAN beyin düğününe Büyükçekmeceye Esenyurt Beylikdüzü Bağlı olduğu halde sanıyorum 8 davetiye geldi biri banaydı gittim düğüne katıldım Cemal reşit rey Rumeli salonu Bütün bunlara ve kendime güvenerek 2004 te tekrar meclis üyesi aday adayı oldum.Dönemin ilçe başkanı Ve dönemin belde başkanı Belediye başkanı adaylarının içinde onların istemediği Ama beldemiz için daha hayırlı olacağına inandığım bir arkadaşa destek verdiğim için 11 asil 11 yedek olduğu halde Hiç birinde adım yoktu.

Yani olay şuydu ben mecliste olduğum sürece her şeye olur evet demiyeceğimi bildikleri için beni yok saydılar.Sağolsunlar belkide Bana en büyük iyiliği yaptılar. Kimbilir belkide bu gün bu kadar kendi geçmişimle yüzleşemeyecektim Ben tekrar onlara teşekkür ediyorum. Çünkü onlara benzeyebilme ihtimalim söz konusuydu nedenmi yazayım 2004 Tepecik aday adayları var yani başkanlık için.Parti binasına gittim küfürler havada uçuşuyor. Ne oldu dedim bu arkadaşların istemediği birini il başkan adayı göstermiş sebep bu.Dedim yapmayın uyacağız mecburen çünkü yukarıdakiler böyle uygun görmüşler.Hayırr dediler bağırmalar çağırmalar küfürler. Hatta TGRT Tlevizyonunu bile çağırıp röpörtaj verdiler. Neyse tutmadı tabi aday aynı aday Ertesi akşam bu adayla esnaf ziyareti yapacağız hava soğuk her yer kar buz.Parti binasından çıktık başkan adayı biraz yaşlıydı. O dün akşam küfür eden bağıran arkadaşlar başkan adayının koluna girip Aman başkanım dikkat et ayağın kaymasın diye yağ yakmaya başlamışlardı.

İşte ip orda koptu ben bu güne kadar ne koltuk sahibi olmak için el etek öptüm nede oğlumu kızımı işe alın diye Başkanlara yalakalık yaptım.Hiç pişman değilim şükür oğlumda çalışıyor kızımda bende hatta eşimde. Benden uzak dursunlar helali hoş olsun çok kaybım oldu o 14 yıl içinde ama buda bir kader bir sınavdı benim için. Her kim bölge için ülke için kendi menfaatlerini gözetmeyip çalışıp hizmet yapmışsa ALLAH ondan razı olsun. Hangi parti hangi dinden olursa olsun hiç bir önemi yok. Büyük çekmeceye yani bölgemize kim tarafsız ayrımsız hizmet edecekse ALLAH onunda önünü açsın. Kardeşim bile olsa yamuksa (Affedersiniz) Muvaffak olmasın.Doğruya doğru diyenlerden eylesin bizi yaradan.

Sağlıcakla kalın.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.