19.06.2017 14:31:55

Nezir Karayün

 Bakım'sız' Sağlık Merkezi

Kaderine terk edilmiş, adeta ölü şehri andıran görünümü, Büyükçekmece’ye ve yaşayanlarına hiç yakışmayan bir ağız, diş ve toplum sağlığı merkezi..! 


İçinde günlük yüzlerce insanın sağlığına kavuştuğu, Büyükçekmece Sağlık Grup Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, Beylikdüzü Ağız ve Diş sağlığı merkezi, Büyükçekmece Diş Tedavi Protez Merkezi’ni barındıran binanın dış görünümü içler acısı.


Öyle bir Büyükçekmece düşünün ki..! Hem İstanbul'un içinde, hem de karmaşadan uzak, sakin ve huzurlu. Mavi bayraklı sahilinin bölgede bir benzeri yok. Her yaz yapılan uluslar arası festivalleriyle dünyanın farklı bölgelerinden binlerce renkli insan akın akın geliyor. 


Tarihi köprüsü, muhteşem Büyükçekmece gölü ve uzak geçmiş zamanlara dayanan tarihin hala canlı kalmasıyla da gönüllerde ayrıca taht kuruyor.
Tüyap Fuar ve Kongre merkezi ile de uluslararası alanda faaliyet gösteriyor, Türkiye’de tek TV kulesiyle Büyükçekmece’yi dünyaya tanıtma görevinde çok büyük bir rol üstleniyor.


Altyapı ve çevre sorunlarını şehircilik donanımı ile çözmüş olmasıyla İstanbul'un örnek ilçelerinden biri olan Büyükçekmece sadece insanlar için değil, sokakta yaşayan can dostlarımız için de özel bir sığınma bölgesi. Nitekim İstanbul'un hiç bir yerinde sokak hayvanlarına bu denli sahip çıkılıp özen gösterilmiyor. 


Eğitim ve Kültür seviyesini yükseltmiş, bu kadar güzelliği içinde barındıran bir ilçeye bakımsızlıktan adeta ağlayan, boya ve sıvaları dökülmüş bir sağlıklı yaşam merkezi hiçte yakışmıyor.


Kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul’un gözdesi olma yolunda ilerleyen ve her gün eski binaların yenilendiği, Büyükçekmece’nin tam ortasında ucube görünümüne bürünmüş Toplum sağlığı merkezini, 41 Yıllık belediyecilik tecrübesi bulunan, şehircilik doktorası yapmış, Büyükçekmece belediye başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’ye geldiği günden beri aktif çalışmalarıyla halkın sevgisini kazanmış kaymakam Mustafa Hulusi Arat, Ak Parti İlçe başkanı İlker Gürbüz ve T.C. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu binayı görmüyor mu acaba..?


Bir Dünya kenti ve Türkiye’nin en mutlu ilçesi olma yolunda ilerlediğimiz şu günlerde, kamu hizmet binalarımızın temizliği, düzeni ve bakımı, halkın ve Büyükçekmece'yi ziyaret eden turistlerin göz zevki için acil müdahale edilmesi dünyada kurduğumuz ve her geçen gün ilerlettiğimiz itibar için tarifsiz bir önem arz etmiyor mu..?

Kamuoyu Adına;
Büyükçekmece’nin tam ortasında bulunan, Büyükçekmece Sağlık Grup Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, Beylikdüzü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Büyükçekmece Diş Tedavi Protez Merkezi’ni içinde barındıran binanın dış cephesinin tadilatı için; 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’ı, Büyükçekmece belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’ü, Büyükçekmece’ye geldiği günden beri aktif çalışmalarıyla halkın sevgisini kazanmış kaymakam Mustafa Hulusi Arat’ı, Ak Parti İlçe başkanı İlker Gürbüz’ü, ve T.C. Sağlık Bakanlığı yetkililerini, KAMUOYU Adına GÖREVE davet ediyorum…

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.