Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Ak Parti ilçe teşkilatının Eser Hotelde düzenlediği Teşkilat ağırlıklı danışma meclisine Tanıtım Medya Biriminden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Nusret Dursun'un daveti üzerine katıldık.
Hatta Parti idari işler müdürü Ahmet Dalkes beyde arayarak katılıp katılmayacağımızı teyit etti. Bizde gazetemiz haber merkezimizden bir arkadaşımla çıktık ve danışma meclisine gittik. Coşkulu konuşmalar, alkışlar ıslıklar, davetlilerin anonsu derken İlçe teşkilatının seçildiği günden bu yana yaptığı icraatları kapsayan slayt gösterisine geldi sıra.
Yapılan faaliyetler bir bir sıralandı, basın gupürlerinin sergilendiği bölüme gelindiğinde bölgemizden tek bir gazetenin logosu bir metreye elli santim afişe edildi ve basın bölümü sonlandı. Basın gupürlerinin sergilendiği bölümde yalnızca bir yerel gazetenin sergilenmesinina ardından, Basın bölümünde oturan gazeteci arkadaşlarımızla birbirimize baka kaldık.
Bizi buraya neden çağırdınız? Dedi bir abimiz, diğeri salonu terk etti, bende dönüp Tanıtım Medyadan sorumlu başkan yardımcısına, ilçe başkanına soru sormak için mikrofon istediğimi belirttim fakat 'hayır hayır soru yok, soru yok' şeklinde telaşlı bir tepkiyle karşılaştım. Kendisine yapılan ayıbı izah ettim ve salondan çıktım.
Elbette orada soru sordurmaz, sonrasında da bir izahat yapma gereksinimi duymazsanız benimde aklıma takılan soruları bu satırlardan sorma hakkım doğar. Büyükçekmece Ak Parti İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'e soruyorum.
1- Bu gazete sizin yayın organınız mı?
2- Diğer gazeteleri yok mu sayıyorsunuz?
3- Bu slaytı yetkisiz, bilgisiz kişiler mi hazırladı?
4- İlçe Başkanı bu slaytı programdan önce izlemedi mi?
Sorularımın cevabı verildiği takdirde aynı bu köşeden yayınlayacağım, sorularıma yetkili ellerden cevap verilmediği takdirde ise, sinsileyi takip ederek bu ayrımcılığı, bu ayrıştırmayı daha yetkili kişilerle paylaşacağım.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.