11.12.2023 13:45:00

Prof. Dr. Hasan HASRAT

Aynur Bağırzade Kimdir?

Dünyadaki binlerce meslek ve sanat arasında hekimlik hayatınızı adamak isteyeceğiniz en yüksek mesleklerden biridir. Gece gündüz hastalarla ilgilenmek, onların sağlıklarını korumayı tüm ilkelerin önüne koymak her insanın yapabileceği bir şey değildir.

 Aynur Bağırzade her zaman profesyonelliğiyle ön plana çıkan ve kendini tıbba adayan doktorlardan biridir. Hazar Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2006-2007 yıllarında Milli Onkoloji Merkezi'nde staj yaptı. 2007 yılında göreve başlayan Aynur Hanım, 16 yıldır Milli Onkoloji Merkezi'nin değerli kadrosu arasında yer almaktadır. İşinin yanı sıra bilgisini geliştirmek için sürekli kendi üzerinde çalıştı. 2 yıl Moskova'da ihtisasını tamamladı, ardından 6 ay İstanbul Hacettepe Üniversitesi'nde, 3 ay İzmir Ege Üniversitesi'nde kurslara katıldı. 2012 yılında Avusturya'nın Viyana şehrinde AKH'nin meme bezi bölümünde 3 ay süreyle tıbbi bilgisini arttırdı. Burada mamografi, MR incelemeleri, FINAB (ince iğne aspirasyon biyopsisi), Tru-cut (kalın iğne biyopsisi) uygulamalarında ustalaştı. 

2018 yılında ABD Teksas'ta bulunan MD Anderson Onkoloji Merkezi'nde 1 aylık kursa katılarak kendini geliştirdi. Aynur Hanım'ın hekimliğe ve mesleğine büyük aşkı vardır. Doktor olma hayali her zaman kalbindeydi. İnsanların sağlığı, erken teşhis, hastalıkların zamanında tespiti, hastalıkların hızlı bir şekilde ortadan kaldırılması, hastaların ömrünün uzatılması onun için en önemlisidir. Aynur Hanım bu yüce eylem için çok çalışıyor, öncelikle doğru ve isabetli bir muayene yapıyor ve doğru teşhis koyuyor. Profesyonel bir hekimin de böyle olması, muayeneyi dikkatli ve detaylı yapması, hastalığı doğru teşhis etmesi, ilgili, sabırlı, güler yüzlü, özenli ve tatlı dilli olması gerekir. Aynur Hanım da hastalarını her zaman bu şekilde tedavi ediyor ve onları en yakın akrabası olarak kabul ediyor. 

Güzel doktorumuz eğitimli olmasının yanı sıra son derece pozitif bir insandır bu nedenle hastalarına sürekli pozitif enerji aktarmaktadır. Hastanın tanısı iyi olmasa bile ona her şeyin yoluna gireceği hissini vermek, iyileşeceğine inandırmak gerekir. Hastanın öncelikle doktoruna iyileşeceğine inanması ve güvenmesi gerekir. Bu onun iyileşmesine yönelik ilk adımdır. Güçlü karakteri, soğukkanlılığı, mesleğinin inceliklerine tam hakimiyeti onu mesleğinde çok ilerilere taşıyor. Özellikle tıp son zamanlarda çok gelişti. Azerbaycan bu gelişmenin gerisinde kalmıyor. Kendi üzerinde çalışan, yurt içi ve yurt dışı konferanslara katılan, bilgilerini artıran, hastalarına daha faydalı olmaya çalışan, yeterli eğitimli doktorlarımız var. Doktorlarımız hastalara yaklaşım konusunda da üstün bir konumda. Doktorun da psikolog olması ve hastayla doğru iletişim kurması gerekir çünkü psikolojik durumun iyi olması, başta onkoloji olmak üzere hastalıkların iyileşmesinde büyük etkiye sahiptir. Tüm bu niteliklere sahip olan Aynur Bağırzade, hastalarına tutkuyla bağlı, onların sağlıklarına önem veriyor, bilgi, beceri ve şefkatiyle her zaman ön plana çıkıyor.

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.