7.07.2015 12:50:37

İlhan Beyazal

Bir Anadır Anadolu…

Hele yiğitleri; kapkara enseleri, can kafesinde taşıdıkları memleketleri ile mümbit bir toprak tan alev gibi yükselen imanları ile yürüdüler, sessiz ve nefessiz.

Gölgelerin çöreklendiği karanlıkların bedenleri ele geçirdiği toplumların ahlaki ve manevi değerlerinin batı isimli kör bir testere ile acımasız bir şekilde Anadolu’nun kuzeyinden güneyine doğusundan batısına nasıl yok ederek geçtiğini gözü yaşlı bir mazinin perdesini aralayarak ve ağlayarak seyrettik.

Üstadın dediği gibi “Son nesil hürmetle hayâya veda bandosunu, güneşin battığı tarafa, batıya dönerek çalmıştır.”…

İşte diriliş vakti yeni bir iman yeni bir ideal ile hareket bilincini kuşanıp geleceğe yürüyecek fikir dünyamızın bereketini Çukurova gibi bereketli kılacak; yürüyecek hiç durmadan geleceğe yürüyecek gençliğin ruhunu yoğurmak için bizler bugünden çalışmaya başlayacağız.

Yarın ki Türkiye hayalini gerçekleştirecek olanlar ruhlarını tutuşturan ahlak ve erdem sahibi gençler olacağını unutmamalıyız. Torosların kudretini imanında bulan Akdeniz’in ılık süzülüşünü bir başakta arayan nasır tutmuş elleri ile toprağa can katan babaların evlatları, yarınki Türkiye’nin mimarları olacak.

Menzile giden yol uzun ve çetin. Anaların gözyaşları ile yıkanmış bu topraklar, altında sakladığı et ve kemikler kadar üstünde büyüttüğü nesil ile de tarihin geleceğini yazacaktır.

Bu bir diriliş mücadelesidir!!!

İdeolojisiz, komitesiz, kamplaşmadan hareket aşkını vecd eyleyen ruhların gökleri kalkan imanlarını mızrak yaptığı ruh cephesinde hatt-ı müdafanın olmadığı her daim sath-ı müdafanın olduğunu ve bu müdafaanın bütün bir gençliğin onuru olduğunu unutmadan yapılacak olduğunu harf harf kelime kelime toprağa serpeceğimiz iradeler ile yeşerecek olan bu nesil, bu diriliş mücadelesini menzile varana kadar sürdürecektir.

Bir Anadır Anadolu!!!

Keskin muammaların bir bir yıkılacağı, umutların serabı olacağı cennet bahçelerinden peygamber çiçeklerinin kokacağı bir topraktır Anadolu… Alevlerin kalbinden doğacak bir güneş gibi yükselecek ve zulmün düşmanı, mustazafların umudu olacak Anadolu…

Yemin olsun Anadolu’nun suyuna ve ekmeğine

Muştu olup ineceğiz zulmün tepesine!!!


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.