28.06.2017 12:43:44

Nezir Karayün

Acı, Hüzün ve Gözyaşının Olmadığı Bir Dünya…
Değerli Gönül Dostlarım; Bizleri bir Ramazan bayramına daha ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanı aziz bir misafir edasıyla uğurladık. Onu uğurlarken hüzünleniyor, ancak bayram ile seviniyoruz. Ne büyük bahtiyarlıktır ki orucu, kötülüğe karşı kalkan edindik. Gecenin karanlığını sahurlarımızla, namazlarımızla aydınlattık. Tefekkürü, sabrı, şükrü bir kez daha öğrendik. Bir aydır yaşadığımız iftar sevincimiz, bayram sevinciyle birleşti.

Bayramlar, hep neşe ve sevinç günlerimizdir. Bayramlarımız ibadettir, zikirdir, tekbirdir, duadır; sıla-ı rahim, paylaşma, huzur ve umuttur. Bayramlarımız, aynı mabette, aynı safta, aynı inancın şuurunda yüreklerimizi birleştirdiğimiz günlerdir. Bayramlarımız, kırgınlık ve dargınlıklarımızı bitirdiğimiz günlerdir. Bayramlarımız, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirip haykırdığımız günlerdir. 

Kimi gönüller mahzun, kimi yürekler yaralı, kimi canlar sıkıntıdadır. Coğrafyamızı saran şiddet, kan ve teröre kurban giden insanlarımız var. Anne çocuğundan, kardeş kardeşinden, yüz binler vatanından, gençler değerlerinden koparılıyor.  Acı, hüzün ve gözyaşı dağlıyor yüreklerimizi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bugün bize düşen, yangın yerine dönen yüreklerimizi bayram neşesiyle canlandırmaktır. 

Bizler büyük Türk Milleti olarak, insanlığın umuduyuz. Şunu unutmayalım ki; birliğimizi, dirliğimizi korursak, Ülkemizde ve Dünyada mazlumların, mağdurların, yoksulların, kimsesizlerin umudu olmaya devam ederiz. Bunu başaramaz, kısır tartışmalarla, kavgayla, bizi bize düşman etmeye çalışan gürültülerle zamanımızı heba edersek, işte o zaman insanlık adına umutlar söner…

Varlık sebebimiz olan anne-babalarımıza, hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimize, evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımıza bayramın coşkusunu tattıralım. Gelin, bayram yapamayanlara da bayram yaptıralım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Evlat sevgisiyle yanıp tutuşan yaşlılarımızı unutmayalım, onları ziyaret edelim. Sevgiye ve merhamete aç yetim ve öksüzlerin başlarını okşayalım. Hastalara, garip ve kimsesizlere, yoksullara, muhtaçlara bayram sevinci taşıyalım. 


Gelin, bayramı, insanlık adına yaşayalım. Herkesin kardeşçe yaşadığı muhteşem bir medeniyetin mirasçıları olarak, evvela ülkemizi gül gülistan edelim. Kardeş kavgasına son verelim. Hainlere fırsat vermeyelim. Aynı sofrada sevindiğimiz, aynı kıblede buluştuğumuz, aynı Peygambere ümmet olduğumuz, aynı Kitab’a inandığımız bilinciyle, aynı bayrak altında yaşayan Lazı, Kürdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi birlik olalım. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim.

Dün ecdadımızın yaptığı gibi tüm dünyaya insanların hor görülmediği, kadınların ezilmediği, çocukların üzülmediği bir medeniyet örneği olmaya devam edelim. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, gönül coğrafyamızın, Türk ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum.
Hoşça Kalın Dostça Kalın…

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.