24.03.2023 13:09:00

Rüzgar Büyüktankaya

  Aile İçi Afetler..! 

 

  Büyük depremler afetler sadece doğada değil, insanlar arasında da oluşur.

     

Gelin kayınvalide ilişkilerinde liderlik ve güç savaşı maalesef büyük depremler afetler oluşturuyor 

 

       Önce dinlemeyi biliyormuyuz....? Karşılıklı birbirimizi nasıl dinleyebiliriz...?

     Sakin bir ortamda üçüncü şahısların müdahalesi olmadan rahat dinlemek kafanızın başka konularla meşgul olmaması dinleme anında konuşan kişiye odaklanmak anlatılan her neyse iyisi anlamanızı sağlar.

       Konuyla ilgili ön yargılı olmamak kendi haklılığınıza odaklanmak yerine karşınızda ki kişinin haklılık derecesine odaklanmak empati yapmak daha kolay anlamamıza ve adil olmamıza yardımcı olur.

     

 

      Üstünlük hastalığı güç savaşı yerine iyi bir iletisim diliyle kendinizi ve diğer kişiyi yormadan üzmeden olayı sonuçlandırmak mümkün.

      

   Yumuşak bir ses tonu sizi ve karşınızdaki kişiyi sakinleştirir.Sıcak sevecen saygıyla konuşmaya devam etmek kişilerin birbirini daha fazla kırmasına üzmesine engel olur.Haddini bilmek konuşmaya başlamadan önce kimle konuştuğumuzun farkına varmak güç Savaşı'nın önüne geçer.Kendimizi iyi ifade edebilmek yanlışlarımızın hatalarımızın farkına varmak bize ışık tutar.

 

      Kayınvalide sizin düşmanınız olmaktan çıkar sevdiginiz bir arkadasınızla konuşuyormuşcasına konuşma seyrine devam eder.

 

   Her bireyin kendine has özellikleri vardır.Her birey özgürce kendini ifade edebilir .Kimse kimsenin elinden oyuncağını almamıştır. Burda sadece evladını paylaşan bir anne ve eşini paylaşan bir kadın vardır.

 

   Bir annenin yetiştirdiği erkek evlat evlendikten sonra sadece size ait olmuyor. O sizinle evlenmeden onun bir ailesi vardı sizinde aynı şekilde.Evlendikten sonra ne değişiyorda sizin aileniz yine aynı şekilde aile olmaya devam ediyor da erkek annesi istenmeyen kayınvalide türüne giriyor.

 

     Peki siz bu değişimin bu tarz olmaması için ne yaptınız....?

   Ne kadar çabalayıp mücadele ettiniz ya da kayınvalidenizi anlamak için ne kadar özveride bulundunuz. Nasılsa artık evlendim bu adam benim kocam ben istediğim gibi yönetirim yönlendiririm benim dediğim olcak dediğiniz an güç savaşı başlar.Oysa ortak kararlar almak çevrenizdeki insanların düşüncelerini de önemsemek daha güzel yolculuğa adım atmanızı sağlar unutmayın ki siz sevin yada sevmeyin o kadın eşinizin annesi iyisiyle kötüsüyle evladını yetiştiren size mutluluk hazırlayan kadın.

 

Kayınvalide düşmanınız değil..! 

 

Kayınvalide düşmanınız değil dostunuz olsun .Kayınvalide fikirlerini düşüncelerini önemseyin saygı duyun . Karşılıklı saygı ve sevgi dolu bir dostluk oluşturmak için çabalayın.

Haklı olduğunuz konularda konuşun haklı olduğunuzu anlatan saygı dolu cümleler kurarak üstünlük yarışı içinde değil anlayış içinde kayınvalidenizinde bir insan olduğunu unutmayın.Onunda hataları olabileceğini kabul edin aynı evin içinde yaşayan gelin kaynana iş bölümü yapın evde çocuk varsa kaynanayada çocuğunuzla ilgili sorumluluk verin ona ihtiyacınız olduğunu belirtin birlikte alışverişe çay kahve içmeye gidin dostluk gününüz olsun birbirinizi ödüllendirin.

 

        Kayınvalide düşman değil dost olmalı ondan oğluyla ilgili tüyolar kapın hayatınızı rahatlatacak sizin bilmediğiniz tüyolar sizinle eşiniz arasında iyileşmeyi sağlar. Eşinizin çocukluğunu kayınvalidenizden dinleyin eşinizin davranışlarının çocuklukta hangi yaşanmışlığa ait olduğunu görürsünüz . Öfkesini veya sevgisini nelerin tetiklediğini anlarsınız.Ayni şekilde esinizde sizin annenizle çocukluğuna dair tüyolar kapsın birbirinizi daha iyi anlayabilmeniz için buna ihtiyacınız var.

 

      Ölümlü dünya olduğunu düşünürsek eğer ne kalp kırmaya ne üzmeye nede üzülmeye değmez .Birbirimizi daha iyi anlayabilmek için mücadelemize devam edelim birlikte doğru yolu bulalım aşılamayacak sorun yoktur yeterli isteyelim.

 

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.