5.05.2023 10:26:00

Prof. Dr. Ahmet MARANKİ

3 Mayıs 1944 Türkçülük Gününden 3 Mayıs 2023 Cumhur İttifakına..!

05 Mayıs 2023

 “Türk Milliyetçileri Derneğinden Ülkü Ocaklarına .!” başlıklı dört tane makalemizi kronolojik olarak tarihe kayıt düşsün diye bu sütunlarda yayınlanmıştım!

Günümüzün Cumhur İttifakı hükumetimizin ortağı olan MHP bugüne kadar gelen çizgisindeki çınar ağacının kollarının nerelere uzandığını, nelere muhatap edildiğini, ne çilelerle bugüne geldiğini yaşayan tarihi kaynaklarda sizler için araştırıp zaman zaman tarihe kayıt düşüyoruz!

3 Mayıs 1944 Türkçülük hareketi!

Cumhuriyetin karanlık yılları!

Türkiye’de milliyetçiler Cumhuriyet’in kuruluşunda katkıları olan insanlar. Atatürk dönemindeki faaliyetlerinden sonra İsmet İnönü döneminde partinin okunun birinci sırada “milliyetçilik” olmasına rağmen birileri düğmeye basmış Türkiye’de milliyetçilik suç sayılmaya başlanmıştır! 

TÜRK OCAKLARI KAPATILDI..!

10 Nisan 1931’de büyük entrikalarla kapatılan Türk Ocakları, Anadolu’da yeniden milliyetçilik akımının doğumuna sebep oldu!

Hüseyin Nihal Atsız!

O zaman lise öğretmeni daha evvel asistandı, dergi çıkarmaya başladı. 1932’de Atsız Mecmua’yı, 1934’te Orhun dergisini çıkardı. 1934 yılından sonra Türk milliyetçileri için on yıla yakın dönemin iktidarı tarafından milliyetçilere çok büyük engellemeler yapılmıştır! Atsız, 1943 yılında kapanan Orhun dergisini tekrar çıkarmaya başladı. O zaman Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’di. Hasan Ali Yücel dönemin komünist fikirlerine öncülük ve hamilik yaptı.

Köy enstitüleri neye hizmet etti!

Bulgaristanlı resim öğretmeni İsmail Hakkı Tonguç, Türkiye’nin kalkınmasını köyden başlatmak için, köy çocuklarını okutarak tekrar köye geri göndermeyi düşünmüştü. 1940’ta Köy Enstitüleri kanunu çıktı. Bu kanuna göre Köy Enstitülerindeki öğretim anlayışı bizim Türk milletinin bünyesine ve inanç yapısına uygun bir anlayış değildi. Bu arada devletin üst kademesinde, Atatürk dönemi sonrası 1940’tan sonra bilhassa Milli Eğitim Bakanlığı’nda, aşırı solcuların üst kademelere tayin edilmesi, huzursuzluk doğurdu. 

Nihal Atsız, 1944 yılında Orhun dergisinin iki sayısında Başbakan’a “Şükrü Saraçoğlu’na Açık Mektup” diye bir mektup yayımladı. Bu mektupta, Milli Eğitim’in aşırı solcular tarafından işgal edildiğini, insanların bu kadrolarca başta Sabahattin Ali olmakla zehirlenmeye çalışıldığını ifade eden uzunca bir mektubunu yayımladı. 

TÜRK Milliyetçileri yargılandı..!

Sabahattin Ali Nihal Atsız’ı ve diğer milliyetçileri mahkemeye verdi!

Cumhuriyet döneminde milliyetçilerin ilk toplu protestosu!

İkinci duruşmanın yapıldığı 3 Mayıs 1944’te mahkemeden sonra birkaç bin genç aydın beteri de Sabahattin Ali’yi protesto için, Ulus, Anafartalar Caddesi’ndeki adliyeden Ulus Meydanına doğru büyük bir yürüyüş yapmıştır...!

15 Nisan 1978 Tandoğan yürüyüşü!

1968-1978 kuşağında Türkiye’de komünist hareketlerin arttığı bir dönemde hükumete uyarı noktasında yaklaşık 1 milyondan fazla milliyetçi, mukaddesatçı vatanına sahip çıkan ülkücüler başta olmak üzere pek çok vatanperverin 15 Nisan 1978 Tandoğan yürüyüşü” ile dönemin hükümetine benim de katıldığım büyük mitingle uyarıda bulunulmuştur..!

Hükümet korkudan dolayı tutuklamalara başlamıştır..!

1944’teki Türkçü dergilerde yazıları çıkan bir takım fikir adamları başta olmak üzere 3 Mayıs 1944 olayından sonra tutuklamalar başlamıştır! Dünya çapında tanınmış tarihçi Zeki Velidi Togan başta olmak üzere, Orhan Şaik Gökyay, Reha Oğuz Türkkan, Türk Ocağı Genel Sekreteri Dr. Hasan Ferit Cansever, Dr. Fethi Tevetoğlu, Nihal Atsız, kardeşi Nejdet Sancar ve eşi, 30-35 kişi gözaltına alınır..!

Alpaslan Türkeş de tutuklandı!

Alparslan Türkeş. Bandırma’da üsteğmendir. Nihal Atsız’a milliyetçilik ilgili bir mektup ta “….bugün Türkiye’de cereyan eden komünistlik olayları Türk milliyetçiliğine ve inanç yapımıza ters bunlarla mücadele etmeliyiz... Vs.” diye açıklama yapan Türkeş yanında, Nihal Atsız, Nejdet Sevinç, Tahsin Demiray, Nejdet Sancar, Cemal Oğuz Öcal gibi tutuklananların hepsi de üniversite okumuş aydın insanlar “fikir suçu işlemek”..! suçundan 1944 yılında devrin hükümeti tarafından mahkemeleri yapılmadan tevkif edilmişlerdir..!

Mahkemeler sonunda cezalar verilmiş, devlet memurluğundan çıkarılan milliyetçi kadrolar, 1950 Demokrat Parti iktidarından sonra görevlerine dönebilmişlerdir..!

Tarih olaylara sessiz kalmış!

O günleri yaşayan bugün de hayatta olan milliyetçilerden meselâ Yavuz Bülent Bâkiler, Ahmet Bican Ercilesun pek çok vakıf ve cemiyetlerde bu olayları konferanslarıyla dile getiren mümtaz şahsiyetlerden biri olarak ben kendisinden dinlediğim bütün bu hadiselerin mahkeme tutanaklarını yayımlamışlardır!

Milliyetçiliğe tevessül edenler bu ülkede rahat yok mesajı..!

1944 milliyetçilik olaylarında dönemin siyasi iktidarının gelecek nesillere vermek istediği bir mesaj vardı! Milliyetçilik yargılanarak o dönemin gençliğine veya o millete ve gelecek nesillere ve günümüze de bir mesaj da verilmiştir..!

3 Mayıs 2023 Türkçülük günü ve Cumhur İttifakı..!

Yukarıda kronolojik olarak yazdım kronolojik milliyetçilik hareketi 2023 yılında milliyetçilerin hedefindeki Turan Ülkü’sü, Türk İslam ülküsü doktrini doğrultusunda gelinen noktada bugün iktidarda olan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı ile 80 yıl önce başlayan hareket meyvelerini vermiştir..!

AKP-MHP-Cumhur İttifakı!

Bugün gelinen noktada MHP’nin Cumhur İttifakı ortaklığı yanında savunma sanayiinde ve Türkiye’nin pek çok politikalarında etkisi olmuş devlet televizyonlarında Türk tarihi yeniden diziler halinde yayınlanması, savunma sanayiindeki silahlı kuvvetlerindeki milliyetçi duruş ve Kızılelma uçağımız yanında, Kaan savaş uçağının da devlet Bahçeli’nin isim babalığı yapması noktasına kadar gelmiştir..!

T.C devletinin önderliğinde “Türklük ve İslamiyet Cumhur İttifakı beraberliğinde” daha güçlü olarak yeniden atalarımızın bize emanet ettiği Anadolu toprakları ve Misak-ı Milli sınırlarından inşallah ilelebet payidar olacaktır..!

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun !!

WhatsApp bilgi ve ihbar hattı: 0530 200 00 96 

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.