21.04.2022 17:30:25

Nezir Karayün

34 Yıllık Logo Gözünüze mi Battı?

Büyükçekmece’de 6 dönemdir belediye başkanı olan Dr. Hasan Akgün geçtiğimiz günlerde 34 yıldır markalaşmış olan ilçe logosunu değiştirerek yerine çocuk oyuncağı resmi koydu. Merak ediyorum festivallerle vs. markalaşmış olan bu ilçeye ve bu logoya bunu neden yaptınız? 22 yıldır Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaliyle yüzlerce ülkeyi ağırlayan ve logosu o ülkelerde bulunan ilçenin 34 yıllık logosu gözünüze mi battı?

Acaba bu yeni logoyu tasarlamak ne kadar vaktinizi aldı, çok düşünüp kafa yordunuz mu? Bu fikri ortaya kim koydu? Asıl soru şu; logo değiştirmenin maliyeti ne olacak? Vatandaşın ifadesine göre Kimler aç kaldı da doyurma ihtiyacı hissettiniz? Şimdi her şey değişecek, belediye evraklarından tutun tabelalara kadar ve bunun maliyeti ne kadar olacak hiç düşündünüz mü? Bu gereksiz logo değişimi yerine o parayla ilçemizin hizmete ihtiyacı olan mahallelerine hizmet yapsaydınız işte o zaman alkış almaz mıydınız?

Bu logoyu tasarlayanı ve onaylayanı tebrik ediyorum çünkü çocuklar bu logoyu çok sevecek. Bu logodan anlıyorum ki uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve bu alandaki tecrübesi kıyaslanamaz olan Dr. Hasan Akgün’ün yeni hizmet kitlesi Büyükçekmeceli çocuklar ama üzülerek söylüyorum başkanım çocuklar oy kullanamıyor. He eğer bizim artık siyasetle, oyla işimiz olmaz çocuklarımızın gönlü hoş olsun derseniz orası ayrı…  

Öyle bir logo olsun ki 2 yaşındaki çocuk anlasın diyorsunuz da, soruyorum size; siz 2 yaşınızdayken logonun ne olduğunu biliyor muydunuz veya şöyle sorayım; siz 2 yaşınızdayken ilçe nedir yaşadığınız ilçenin ismi nedir biliyor muydunuz? 2 yaşındaki çocuğun kafasına karışık geliyorsa o logo başarısızdır sözlerine eğer anlıyor olsaydı 2 yaşındaki çocuk bile gülerdi.

Evet başkanım 34 yıl sizin çizdiğiniz logoyla devam etmişti ama keşke yine siz çizseydiniz veya logo denebilecek bir logo çizilseydi bizde 2 yaşından büyük Büyükçekmeceliler olarak beğenip kabullenebilseydik. Büyükçekmece gibi bir ilçeye bu logo yakışmadı, yakışmayacak!

Büyük emeklerle Dünya platformlarına taşınmış, 22 yıl kültür ve sanat elçiliği yapmış 34 Yaşına gelmiş bir delikanlıyı 2 yaşında bir çocuğa çevirmek ne kadar doğru bir davranım bilmiyorum ama, Dr. Başkan Hasan Akgün ün bukadar basit bir logo için yanlış karar verdiğinden eminim...

Olmadı sayın başkanım Büyükçekmece ye hiç yakışmadı.

22 yıldır gerçekleştirdiğiniz festivallerde yaptığınız tanıtımları 1 kalemde nasıl silip attınız..?  Sizin gibi profesyonel bir belediye başkanının neden logo değiştirdiğini anlayamadım. Logo değiştirmek geçmişi silmek demektir. Neden geçmişinizi silme gereği duyduğunuzuda anlamakta güçlük çektiğimi ifade etmek isterim.

Acaba CHP li belediyelerde bir algı çalışması mı yapılıyor..? Şimdi değişimin maliyeti ne olacak..? Gökte uçan kuşa bile borcu olan Büyükçekmece halkının cebinden kaç milyon çıkacak...

Haaa o kadar kolay değil logoyu değiştirdik oldu bitti demek. Neler değişecek neler...?

Vatandaş istesede istemesede acı gerçek oki Büyükçekmece'nin logosu değişti... Yani başkan Akgün ben yaptım oldu dedi... Tabiiki der çünkü CHP’nin yanı sıra bu vebale Ak Parti, MHP, Gelecek Partisi ve İyi Parti meclis üyeleri de ortak oldular... Hayırlı Olsun vesselam…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.