6.12.2023 10:05:00

Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK

 

20 TEMMUZ KIBRIS ZAFERİ KUTLAMA DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

19 Mayıs Mahallesi Kavisli sok. No: 3/1D Kadıköy İstanbul Tel: 02164100218

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Misaki Milli prensipleri çerçevesinde, Bir millet üç Devlet ve Mavi Vatan anlayışı içinde yüzlerce yıldır Türk yurdu güzel Kıbrıs’ımızın ve soydaşlarımızın hak ve hukukunu korumak ve vaz geçilmez davasına sahip çıkmak amacıyla 20 Temmuz Kıbrıs Zaferi Kutlama, Dayanışma ve Kültür Derneği (Kıbrıs ve Zafer Derneği) kurulmuştur. 

 

Kurucu üyeler

Başkan: Cumhur Evcil, Kıbrıs Gazisi Em. Tümg. 

2. Başkan: İrfan Bayyurt, Em. Kd. Alb. 

Gen.Sek: Arif Alim, Kıbrıs Gazisi Em. Kd. Alb.

Ahmet Saatçılar, İşadamı

İbrahim Öztek, Em. Prof. Tbp. Kd. Alb.

Rüşat Aydoğan, İşadamı

Mehmet Ünaldı, Kıbrıs Gazisi, Em. Astsb.

Özdemir Kara, Kıbrıs Gazisi işadamı

 

Birinci amacımız, Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin uluslararası alanda tanınmasını sağlamak.

Kıbrıs Türk halkının varlığını, güvenliğini ve gelişmiş modern ülkeler seviyesine yükselerek, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamak. 

Kıbrıslı soydaşlarımızın huzur ve güven içinde askeri, ekonomik, siyasi, sosyal, sportif ve kültürel her alanda güçlenerek gelişmesi için çalışmak. 

Adada 20 Temmuz 1974 barış harekatı ile Türkiye’nin garantörlüğünde Kıbrıs Türkünün hür, mutlu ve refah içinde yaşamasını sağlamak, başlıca amaçlarımızdır. 

 

Kıbrıs Barış Harekatı ve Azerbaycan Karabağ Büyük Vatan Zaferinin, Türk Zafer Tarihinde önemi büyüktür. Bu çerçevede, ‘Bir Millet Üç Devlet’ inancı yaygınlaşmaktadır. Bu inancın  tüm Türk dünyasına da örnek olacağı kesindir. Bu nedenle etkinliklerimiz, Türkiye’de olduğu gibi başta Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan olmak üzere her alanda anma törenleri, konferans, simpozyum, açık oturum, seminer, araştırma ve yayınlar şeklinde sürdürülecektir.

 

Cumhur EVCİL

Em. Tümg. Kıbrıs Gazisi

Kıbrıs ve Zafer Derneği Başkanı

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.