11.10.2022 17:07:00

Prof. Dr. Ahmet MARANKİ

2023 Vizyonunda-Hedefinde, Eğitim-Maarif Projeleri!!?


Prof. Dr. Ahmet Maranki İletişim: maranki@maranki.com

 “Medresetüz Zehra” gerçek bir tedris sisteminin temel ilkeleri çerçevesinde, “tek geçerli ve sonuç alınabilecek eğitim modeli!!” ile Türkiye’de ana unsur Türkler yanında bölgenin Osmanlı bakiyesi  Kürtler, Araplar ve diğer azınlıkları da kucaklanıp, devletine-milletine her zamanki sadakatleriyle bağlanarak “maddi-manevi her sahada!” son derece olumlu neticeler alınacaktır!!!

 

1000 YIL İSLÂM SANCAĞINI 

DALGALANDIRAN TÜRKLER VE KÜRTLER!!!

Uhuvvet şuuruyla pekişecek kardeşlik, bölge insanından maddi-manevi nemalanan şer güçlerin oyunu bozacaktır! Türkçülük adıyla uydurulan ucuz siyasi fitnelere engel olunacaktır!?

 

Yıllarca yüzlerce güvenlik görevlimizi ve askerimizi şehit edip büyük ekonomi kayıplara neden olan, küresel güçlerin bölgede kurdurduğu terör kamplarıyla mücadele için konuşlandırılan karakol, garnizon, barikatlar yerine; her köşe başında okullar, üniversite kampüsleri, eğitim tesisleri, kütüphaneler, kültür merkezleri kurularak, dış güçlerle satın aldığı iç güçlerin işbirliği ve tezgahları bozulacak, doğu-güneydoğu problemi çok daha kolay ve kalıcı!! çözülecektir!!!

 

Bölge insanının yanlış alışkanlıklardan mutlaka kurtarılıp başta, devletimizin ana ve resmi dili Türkçe’nin bütün tahsil sisteminde ve devlet kurumlarında iyice öğretilerek zengin bir dil eğitimine daha da önem verilmelidir! 20 yıl eğitim sonunda “adını soyadını ve gideceği yolu bile tarif edemeyen öğrencilerimiz!?”e öğretilen İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yabancı diller yanında bölge halkına hitap eden başta Osmanlıca olmak üzere Kürtçe, Arapça gibi bölgesel diller de teşvik edilmelidir!

 

DİLDE, İŞTE, FİKİRDE BİRLİK 

SAĞLANMALIDIR!

Türkçemizin de içinde bulunduğu Osmanlıca, Arapça ve Kürtçe tedrisinin desteklenmesiyle Türk İslâm Birliği’nde ortak bir iletişim kanalı kurulacaktır!! Hem Kürt ve diğer milletlerin Türkçe’ye vukufiyeti-öğrenmeleri, hem de Türk dünyasının unutturulan dini ve milli dillerine kavuşmasıyla İslâm dünyasında da müthiş bir inkişaf sağlanacaktır!!! Batı dillerinin Türk-İslâm âlemine öğretilmesiyle uluslararası ilişkiler noktasında tüm dünyayla bağ kurulması, madden-manen dört başı mamur bir yeniden diriliş döneminin habercisi olacaktır!

 

Ham softalığın sığ, bağnaz, anlaşılmayan din ve kültür yorumuna karşı siyasi İslâm’ın samimiyetsiz, aşırı ve hiçbir çözüm sunamayan fitne merkezli fikir ve ayrıştırmaları engellenirken; halkın ekserisinin dini hassasiyetlerini alenen dışlayan hatta aşağılayan seküler-maddeci yaklaşımların da türettiği sapkınlıklar, ahlâka mugayir hâl-hareket ve uygulamalar, cinsel tacizler, cinsiyet değişiklikleri gibi sayısız olumsuzluğun, bölge halklarına anlatılıp anlaşılması sağlanarak tamamen ortadan kaldırılması için uygun şartlar ve zemin oluşturulacaktır!!!

 

AYRIŞTIRMALARA SON VERİLİP, ASIL VE 

ASİL DEĞERLERE DÖNME VAKTİDİR!

Sağcı solcu, ilerici gerici, laik anti laik gibi ucuz kaşımalar ve “emperyalizm, komünizm, faşizm gibi bütün izmlerin dayattığı siyasi-ilmi-sosyal her sahadaki istibdadın her türlüsü reddedilip”; her çeşit fikrin, zenginliğin hür biçimde dile getirilip tartışılmasına imkân sağlayan bir anlayış, bu topraklara “mutlak huzur”u getirecektir!!

 

DEMOKRATİK VE ADİL BİR DÜZEN!

Türkiye’de bugün tam sağlanamasa da, dünyaya örnek olabilecek sisteme doğru adım atmak, komşularımızdan bize sirayet eden feodalite-aşiret düzeni, şeyhlik, ağalık, kanaat önderliği gibi bugün yönetimlere bile tesir eden cemaatlerin ve kurumların devletin işleyişine menfi müdahalelerinin ortadan kalkması sağlanacaktır!

 

Adaletin, devletin tamamına nüfuz etmesiyle ve icrasıyla, Kürt ve Ermeni gibi meselelerde azınlık hakları gibi mevzular, ısıtılıp ısıtılıp önümüze gelmeyecektir!!

Tahrik edilen milliyetçi cenaha da sahip çıkılarak, şer mihrakın oyunları bozulacaktır!

80 ihtilâli öncesinde yüzlerce kişinin vatan, millet, bayrak, devlet, İslâm ve devrim gibi sloganik ve dilde kalmış “hayatlarını değiştirip güzelleştirmeyen yolların davası ve mücadelesi!?” ile aldatılarak ölümlerine sebep olundu..!! İhtilâl sonrasında da 50 kişinin idam edilip yüzlerce kişinin ölümüne sebep olunduğunun ve on binlercesinin de mağdur edildiğinin şahidi bir vatandaş olarak bu mühim hususları, Sayın Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanı’na arz ediyorum!

İstanbul Üniversitesi’nde “Sosyal Siyaset, sosyoloji-psikoloji-antropoloji” doktorası yapmış bir uzman olarak ta;

“Ancak ve ancak doğru ve denenmemiş metodlarla(!) din ve bilimi kaynaştırırken demokrasiyi de özümsemiş, en az bir ortak dille iletişim kurabilen bir toplum sağlandığında; diktatörlüklerden, yoksulluktan, yolsuzluktan, dağınıklıktan ve bugün yaşanan pek çok olumsuzluktan asla ve kat’a eser kalmayacaktır!” diye altını çizerek stratejik teklifimi yapıyorum!!

TÜRK MAARİF SİSTEMİ 

YENİDEN YAPILANMALIDIR..?

Bediüzzaman’ın Medresetüz Zehra projesi-eğitim sisteminin günümüze uyarlanmasıyla tahsil görecek talebelerle, Türkiye’nin yanı sıra bütün Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya ülkeleri, Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, İran, Pakistan, Afganistan gibi çok geniş bir coğrafyada büyük irfani ve bilimsel terakki-ilerleme sağlanacaktır! Bu talebeler eğitimleri sonunda ülkelerine döndüklerinde, ülkelerinde söz sahibi olacaklardır! Bu sonuç, Türkiye ve soydaş-dindaşı olan komşu ülkelerimizde tahmin edilmeyen-beklenmeyen çok daha üst düzey ve olumlu sonuçları da ortaya çıkaracaktır!!

WhatsApp İhbar Hattı: 530 200 00 96


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.