6.06.2023 17:23:00

Bora İZKÜBARLAS

Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun yıldızlarının her biri 16 Türk Devletini temsil eder. 

Devlet Kurallar ve Gelenekler ile Yönetilir Devlet olarak bizim tarihi geleneklerimiz vardır. Şimdi diyeceksiniz nereden çıktı devlet,gelenek vs... Geçtiğimiz hafta bir seçim oldu ve Halk tercihini yaptı. Devleti yönetme yetkisini Sn; Recep Tayyip Erdağan’a verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yemin etmek için Cumhurbaşkanı meclise Yemine gelince Anons edildikten Sonra giriş sağladığında Yemin için Milletvekillerinin karşısına çıkar. Devlet olarak İç tüzüğümüz gereği Büyük Millet Meclis, Yani; bütün milletvekilleri Cumhurbaşkanını ayakta karşılar, Yemin edilirken saygı ve devlet geleneği de böğledir. Böğlede olması gerekir; Ama meclise kendisini temsil için gönderdiği halkın vekilleri Yani: Muhalefet partisi vekilleri bunu yapmamıştır. “Türk cumhuriyeti” ,Türk devletlerinin amiral gemisidir. 

Partisine veya şahsına saygı göstermeye bilirsiniz. ama Türkiye’nin Cumhur Başkanına saygının gereğini yapmalısınız. Devlet geleneği Bunu yapmamak değil bunu yapmak gerektirir. Bu kişiye değil Milli iradeye saygısızlık yapılmıştır. Ama bu millet her şeyi gözlemliyor ve görüyor. Tarihin geleneklerine ,meclisin geleneklerine ve Milli iradeye saygı göstermeyenleri Milletin iradesini yok sayanları halk hafızasına kayıt ediyor O koltuklarından kalkmayanlara seçim vakti gelince Oturacak bir koltuğu da olmayacağını gösterecek Mecliste yaptığınız bu Saygısızlık Önce Bayrağa , Temsil ettiği O kutlu göreve Sonra Türkiye cumhuriyetinin Cumhur başkanına ve makamına Saygısızlıktır. Türkiye cumhuriyetinin Cumhur başkanı Gazi meclisine giriyor ve ayağa kalkınmıyor Bu zihniyet mi bizi yönetmeye talip Bu Kapsayıcı dil değil, Kapsayıcı siyaset değil Bu yapılanları görünce Bugün bir kez daha Dedim ki; iyi ki de seçilmemişler Bu zihniyet ile bu yaklaşım ile Bir yere varılmaz,Varılamaz Mazlum milletlere Işık tutan bir milletin liderine saygısızlık yapılmıştır. 

 

Türkiye bölgesel Bir güç olduğunu 100’e yakın ülkeden katılım olmuştur Cumhurbaşkanı konuşmasında Dünyaya , Türk Cumhuriyetlerine ve orta doğuya Avrupa ya vermesi gereken Mesajları vermiştir 100 e yakın ülke liderleri ve Temsilcilerinin katlımı en güzel mesajdır. Burada dışarıya vermesi gereken mesajı Hem dışa dönük söylemleri Gerek büyük katılımın verdiği Görüntü Ulaşması gereken mesaj gerekli yerlere iletilmiştir Cumhurbaşkanı kutlama davetine muhalefet parti liderlerinin icabet edilmemesi bir talihsizliktir. 

 

Türk cumhuriyetleri başkanları Katılmış 100 yakın dünya liderleri katılmış Ama meclisin muhalif vekilleri ve Halk seçip milletini temsil olarak Meclise gönderdiği vekiller Kendi egosuna yenik düşmüştür. Oysa bir milletin vekili; Kendi iradesinden çok halkın iradesini Temsilen Cumhurbaşkan programına Katılmamak Onu seçen halkına ihanettir. Halk orada , Dünya orada ama Millet ittifakı ve Partilerin genel başkanları yok. Bu zafer Türkiye Cumhuriyeti Zaferidir Bu muhalefet,bu zihniyet değişmelidir. Değişmediği sürece bir yere varılmayacağı aşikardır Yıllardır kayıp etmelerinin tek sebebi bu zihniyet,bu anlayış kayıp ettirmiştir. 20 yıl boyunca kayıp etmiş bir irade Kaybetmeye en yakın dönemde bile kazanamamış isen O koltukta oturmamalısın ve oturmakta da ısrar etmemelisin seçim süresince ; Değişim dediniz,yenilik dediniz. 

ASIL DEĞİŞİM SİZE GEREK HEM BU ZİHNİYET DEĞİŞİN HEM İTTİFAKIN LİDERLERİNİ DEĞİŞİN


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.